Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

blog denen şu illeti artık biz de faydalı işler için kullansak diyorum. blogactionday olayını biliyorsunuz. bir hareket sergilemek için illa bir günü beklemeye gerek yok. gerçi bir ara bişeyler için bir girişim olmuştu ama neyse.
şimdi israilin gazzeye hayvanca saldırısı için başta afilli bir kınama yazısı yazıp bir de bunu ecnebice artık kim ne dil biliyorsa o şekilde çevirip hepimiz aynı gün bloglarımıza koyalım diyorum.katılım ve düşüncelerinizi ivedi bir şekilde bekliyorum hadi bakalım gün hareket günü

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

Çalakalem yazıya dökebildiğim bu kadar:

Elli yıldan beri Ortadoğu’da terör estirip, emellerindeki topraklara kavuşmak maksadıyla çocuk, yaşlı, sivil demeden binlerce insanı katleden, zulümden, tecrite ve soykırıma varana kadar her türlü insanlık suçunu işleyerek uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail’i kınıyor ve masumların üzerinden ellerini, insanların toprağından tanklarını çekmesini istiyoruz.
Yeryüzünü kanla sulamaktan zevk alan, mazlumun soluduğu havaya dahi ambargo koyan Siyonist dünya görüşünün zalimliğinin, kurdukları İsrail devletini meşrulaştıramayacağını bütün dünya kamuoyuna haykırıyor.
Filistin halkının çektiği ızdırabı sessiz sedasız seyretmenin başta ABD, AB(EU), İKÖ olmak üzere BM (UN) ve NATO gibi güçlerin işlenen bu insanlık suçuna iştirak ettiği anlamına geldiğini belirterek demokrasi, insan hakları ve hukuk adına güç odaklarını İsrail zulmünü durdurmaya çağırıyoruz.

Reply to This

Çok önemli bi konuya temas etmişsiniz .....
ben bi kaç gündür bloguma yazı yazamıyorum bu konu dışında ..Tüm blog yazarlarını duyarlı olmaya ve tepki vermeye çağırıyorum ..israil mallarını amerika mallarını pretesto edelim ...ve etrafımızda organize edilmiş eylemlere destek verelim ..evlerimizin balkonuna birer filistin bayrağı asalım ...bırakın din kardeşi olmayı çocukların katledilmesine seyircimi kalıcaz ? evet gün hareket günü ..vicdanlarımız ne kadar sağlam ..kalbimiz yerinde duruyormu kotrol edelim ...taş atan çocuklara yanlız olmadılarını gösterelim :...

Reply to This

Şiddeti artarak devam eden İsrail saldırılarını kınamak maksadıyla yapılan sayısız protesto ve tepki kampanyası gözüme çarpıyor bugünlerde. Bunlar içerisinde içeriğiyle ve üslubuyla dikkatimi en çok çekmiş olan çalışmalar ise "Dayanışma Vakfı" tarafından hazırlanan çalışmalar oldu. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Ulusal TV ve mecralarda yayınlanacak olan çalışmaları sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Umuyorum ki, birileri binlerce yıldır bu topraklar üzerinde yaşadığımız ve yaşamaya mecbur olduğumuz, din, dil, ırk ve kültür ayrımı yapılmaksızın her insanın "insanca" yaşama hakkı olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlar...

Not: Afişler genna mcg tarafından hazırlandılar. çalışmaların kreatif direktörülüğünü a. selim tuncer ve a. uğur alparslan yaparken, art direktörülüğünü kayhan başpınar gerçekleştirdi. çalışmaların ingilizce, arapça ve ibranice versiyonları da hazırlanıyor. ayrıca aynı konseptin türk ve dünya televizyonlarında yayımlanmak üzere filmi de çekiliyor. ne diyelim ekibin ellerine sağlık.

Reply to This

arkadaşlar bu tepkilerimizi ingilizce hatta mümkünse ibranice belirtmemiz gerekli blog vb internet mecralarında. yoksa türk milleti içinde bu konuya duyarsız çocuk bile yok biliyorsunuz.
Türkçe tepki göstermek sorun değil önemli olan bu tepkimizi internette topyekün bilhassa yahudi toplumuna ve diğer dünya ülkelerine duyurmak.

Reply to This

Arkadaşlar ben de bu konu da dün (05.01.2009) acizane bir mim başlattım. Ve 10 küsur arkadaşla beraber tüm bloggerlara gönderdim. Gönderdiğim arkadaşlar sağolsunlar ilgilendiler. Bazıları mimi hemen cevaplayıp başkalarına gönderdiler, bazıları da bir-iki gün içinde cevaplamış olacaklar.

TBY üyesi arkadaşlar da ilgilenirse mimin konusu ve linki: Filistin İçin Bir Cümle Kur!

Şimdiden teşekkürler...

Süleyman S. Aras / Bu Köyün Yabancısı Blog

Reply to This

RSS

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!