Herkesi ilgilendiren bu konuda fikirleri olan arkadaşların yazmalarını rica ediyorum. Blog sitesi nerelerde tanıtılabilir, hangi siteler, paylaşım platformları ve arama motorlarını tavsiye ediyorsunuz. Ayrıca bu konuda uygun siteleriniz varsa url lerini paylaşırsanız yararlı olur.
Yani blog sitelerinin listesi. Sizce etkili bir yöntem midir. Kanımca blogroll için karşılıklı link değişimi şart değildir. Blogroll pr yi nasıl etkiliyor. Düşürdüğüne dair "batıl" veya olmayan bir inanç var. Blogcu daki "Arkadaşlarım" da buna benzer bir şey.
PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR.
Özellikle türkçe blogların işine yarayacak link, dizin, forum, paylaşım platformları, siteler.... gibi gibi....
Turkce bloglarin isine yararmi bilmem ama http://autopinger.com adresinden neredeyse duydugum tum indeksleme sistemlerine ping atmak mumkun. Uye olup blog adresinizi girmeniz yeterli. Yabanci yayin yapan bu siteler ne kadar Turk sitesi girerse onlarda bizim icin o kadar fazla servisi Turkce sunacaklardir. Bkz Blogger
Blog sitesini en iyi icerigi tanitir bence fakat onemli olan tabii ki o icerikten insanlari haberdar edebilmek. Sahsi gorusum, ilk etapta blogu tanitmaktan cok icini doldurup nasil bir yone gideceginin bir parca da olsa belirlenmesini saglamak ve saglam bir kac yazi yazmis olmak cok onemli. Cunku bir sekilde tanitiminiz ise yaradiginda insanlar bloga gelecek ve bir fikir sahibi olmak icin arsive bakacaklardir. Eger tanitim sonunda gelenlerin kalici olmasini istiyorsaniz iceriginizi belirlemeden tanitima girismeyin derim. Bir bakima once elinizdeki kartlari oynayin ve ondan sonra tanitima baslayin.
Tanitim icin bazi fikirler verilmis zaten. Benim ekleyebilecegim bir yol ilgi cekici, zaman harcayip yazdiginiz guzel yazilarinizi sosyal imleme sitelerinde (linkibol, bagkur, yumiyum gibi) paylasmak ve okuyuculariniza bu paylasimi kendileri yapabilmeleri icin kisa yollar sunmak. Sonucta bu siteler insanlarin begendikleri yazilari saklamalari amacinda promosyon amacinda degil fakat blogunuzun yeni doneminde taninmak ve sosyal imlemeyi tesvik yonunden kendi yazinizi kendiniz gondermenizde bir sakinca gormuyorum.
Bir baska yol ise Oyyla gibi sosyal oylama ile calisan sitelere guzel yazilarinizi gonderip ana sayfaya cikip trafigi artirmak olabilir.
Bence en etkili tanitim yontemi diger blog yazarlari ile iletisim kurmak. Okudugunuz sevdiginiz bloglari ziyaret edin yorumlarinizla katkida bulunun. En azindan blog sahibi bu da kimmis diyerek blogunuza bakacaktir. Bu sekilde bir cok blog ile iletisiminiz olabilir ve kalici okuyuculariniz olabilir.
Aklima gelenler simdilik bunlar, umarim faydali olur.