Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Merhaba arkadaşlar.

Şimdi size ülkemizin bana göre en büyük aydınlarından olan İlhan Selçuk abimizin durumunu yaşadıklarını anlatacağım bir yandan da protesyo edeceğim. Azçok TV izliyen veya Cumhuriyet gazetesi alan arkadaşlar bilirler. İlhan Selçuk Cumhuriyet gazetesi başyazarıdır. Geçenlerde de Ergenekon soruşturması kasamında evinden alınmıştı. Sebep ise Ergenekon'un fikri lideri olmasıymış. Komik olanda bunu Cumhuriyet gazetesinde ki Pencere köşesinden yapmasıymış. Aldılar sabahın 04:30 da götürdüler ama birşey çıkmayınca salıverdiler. Bunları yapanlar ülke aydınlarının açtığı ışığı azaltmak, bitirmek istiyenlerdir. Laik ve Demoktatik Cumhuriyet'e karşı olanlardır. Onlarda er geç ülkeyi pazarlamalarının ülkeyi şeriat devleti haline getirmenin hesabını sorulacaktır.

Şimdiyse İlhan Selçuk abimiz rahatzılıklarından dolayı hastanede yatmaktadır ve ziyaretçileride akınıyla karşı karşıyadır. Anı defterine bol bol yazılar yazılıyor. Kendisini ne kadar sevdiklerini gösteriyorlar.

Burdan kendisine geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz. Bir an önce ayağa kalkıp Penceresinden yazdığı yazılarla bize tekrar ışık saçmasını bekliyoruz.

Paylaş Twitter

Bu tartışma için yanıtlama kapalı

Replies to This Discussion

bu tür hareketler daha da artacaktır çünkü amaç belli tam bağımsız türkiye yerine
abdye tam bağımlı türkiye..
çok üzüldüm İlhan Selçuk'a..ama bilirim ki,onun gibi aydınlar ne işkenceden,ne sorgundan ne ölümden korkarlar..
vatanı sevmek aslında böyle bişeydir,
tam olarak böyle bişeydir..
Özge sana katılıyorum. Ayrıca ülkedeki aydınlarımız başta İlhan Selçuk abimiz olsun çok işkenceler görmüştür. Ama yinede yazmaktan kormamışlardır. Bu ülkede genellikle doğruları yazanlar işlerine gelmeyince alırlar yargılarlar. Bizim gibi gençlerin Atatürkçü gençlerin aydınlarımıza sahip çıkmaları gerek diye düşünüyorum.
merhaba. çok güzel bir konuya değinmişsin. İlhan Selçuk bu ülkenin yetiştirdiği usta kalemlerden birisidir. Tarih ona ve bu ülkeye yapılanları affetmeyecektir. Bu sabah ameliyat olacaktı. Umarım çok güzel bir ameliyat olur ve yazılarınla yine bizleri buluşturursun. Dualarımız seninle İlhan abi.
Yaşananlar '68 dönemi ile parelellik arz etmektedir sanki.
Çok konuşanların diline acı biber sürülmekte, "Ali Ata Bakar, Ayşe Piyasa Yaparken" yurdum gençliği yok olan değerler üzerine düşünmek yerine Facebook'tan hatun kaldırmanın yolları üzerine derin sosyolojik fikirler geliştirmektedir.
Aferin diyor, alkışlıyoruz...
Sizler ve sizler gibi düşünen gençlerin sayısını artırdığımız gün ülkemiz bundan daha güzel günler görecektir. İlhan Selçuk bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Karanlıkların ondan, aydınlıktan korkmaları doğal değil mi ? Köşesine döneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum...
Güzel günler görecek miyiz gençler ? Umut da bir mutluluktur, belki de mutlulukların en güzeli... Umutla başlayalım çalışmaya . Ne dersiniz ?
Sizler ve sizler gibi düşünen gençlerin sayısını artırdığımız gün ülkemiz bundan daha güzel günler görecektir. İlhan Selçuk bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Karanlıkların ondan, aydınlıktan korkmaları doğal değil mi ? Köşesine döneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum...
Güzel günler görecek miyiz gençler ? Umut da bir mutluluktur, belki de mutlulukların en güzeli... Umutla başlayalım çalışmaya . Ne dersiniz ?

Haklısınız, azınlıkta olsak da yeraltındayız ve yeryüzüne zaman zaman çıkıp varlığımızı duyuruyoruz..

Konuyla alakasız Not:
Mert efendi şuraya bir cevaplara alıntı yapma kodu eklesen güzel olur sanki ha?
onlar gibi çoğunluk olacağımıza,kendimiz gibi azınlık oluruz :)
ceplerini doldurma peşinde sadece kendi çıkarları için yaşayan üstelik her türlü toplumsal değeri ve inançlarımızı kendi çıkarlarına alet eden,bileni susturan,susmayanı öldüren tüm yıkıcı güçlere karşı biriz..
Nitelik nicelikten önemlidir ama, oylar niceliğe bakılarak sayılıyor.
Bunca olduğumuz gayrı yetmiyor. Yarın daha çok ve daha örgütlü olmak zorunda değil miyiz ? Nitelikli ve çok... Yoksa....
Bir insanın sağlık sorunlarını istismar ederek kimseyi ötekileştirmeye gerek yok. Hasta da olsa yaşlı da olsa aydın ve laik de olsa suçlu insan suçludur. Eğer suçlu veya şüpheli görülmeseydi yurtdışına çıkma yasağı getirilmezdi. Ak Parti'ye dava açan savcı gibi Ergenekon savcısı da bu ülkenin savcısıdır.

Mesele çoğunluk azınlık meselesi değildir. Mesele ülkenin kaymağı meselesidir. Kaymaktan pay alan fukara sayısı arttıkça kaymağın bütününü zıkkımlanan yamyamların aç kalma korkusudur.

Bu arada İlhan Selçuk ne zamandan beri aydın oldu? Halkın kendisi gibi düşünmeyen kısmına küfretmek, onları aşağılamak mı aydın olma kriteri? Aydın görmesek bu aydıncılık oyununu yutacaz da biz çok aydın gördük. Sayayım size de birkaç tane: Gandhi, Muhammed İkbal, Ali Fuad Başgil, Cemil Meriç vs. Bu adamların hayatlarını ve halklarına bakışlarını birazcık incelerseniz aydın sıfatının her darbecinin, CIA ile gizli flört uzmanlarının harcı olmadığını görürsünüz.

Sayın Zaay, eğer siz de Tuncay Özkan gibi tek sesli bir site açmayı düşünüyorsanız boşuna zahmet etmeyin. Oradan yeterince küfür ve hakaret yağıyor üzerimize.
Süleyman Kardeş,
Sanırım sen olaya biraz önyargılı yaklaşıyorsun. Tek yanlı okumaların zararlı etkisinde olduğun gibi bir kanı uyandı bende. Saydıkların değersizdir diyen olmadı sanıyorum. Başka değerlerimiz de var kuşkusuz. Ve hepsinden öğreneceklerimiz de...
İlhan Selçuk konusunda soruşturma açılması onun suçlu ya da suçsuz olduğu anlamına gelmez . Tıpkı AKP hakkında açılan davada olduğu gibi... Burada kimse yargılanmasınlar demiyor ki... Aksine herkes yargılansın ve suçsuzsa aklansın. Ak olmanın yolu yargıdan geçiyor. Keşke ak'ım ben diyerek aklanabilseydik. Yargıdan kaçmaya çalışanların , suçlu olduğu görüntüsünü vermiyor mu size de.. İlhan Selçuk yargılansın. Beni rahatsız eden iki polisin koruduğu 83 yaşındaki bir yazarın gece yarısı evinden alınıp götürülmesi ve sonra mahkemeye bile çıkarılmadan bırakılması. Yanlış olan bu tavır değil mi ?

Ötekileştirme konusundaki görüşünde de yanlış yönlendirmelerin etkisinde kalmışsın. Bunu yapanlara iyi bak. Halk dalkuvukluğu yaparak oy avcılığına girenleri daha iyi göreceksin o zaman. Dünyanın en zenginleri arasına nasıl girdiler sanıyorsun. Onlar evlenirken, bu halk gibi , yoksul olduklarını kendileri söylüyorlar. Halk yine yoksul. Onların çocukları, belki senden de küçüklerdir , gemileriyle tır taşıyorlar. Bizden dedikleri halka da kırıntılarını koklatıyorlar.

Okuyan, yazan , yorumlayan bir kişi olduğuna göre küçük bir önerim var sana. Ve hepimize... Lütfen tek yanlı okumalardan kaçınalım. Biz yoksullaşırken, ülke yoksullaşırken birileri çok zenginleşiyorsa orada ters bir şeyler yok mu ? İçinizde ailesi çalışarak bu kadar zengin olan var mı ?
Aysema Kardeş, bana yapıabilecek en ön yargılı itham -belki de- tek yanlı okuma yaptığım yanılgısıdır. Siz -belli ki- benim ne okuduğumu (doğal olarak) bilmiyorsunuz. Bir meseleyi açıklığa kavuşturmam lazım. Uzun zamandır forumda hiçbir başlığa yorum yazmıyordum. Bu başlığa eleştirel bir yorum yazma gerekçemi de açıklayacağım.

Burada Blograzzi'den ayrılma sebebime de değinmek istiyorum. Oradaki forum o kadar düzeysizleşti ki, karşıt görüşler (görüş kısırlığı yüzünden) küfür ve hakaretten ibaretti. Sağolsun, Arda Kutsal olayı seyretmekle yetindi. Aynı durum bir ara Blog Yazarları Forum sayfasına da sıçrayacak diye epeyce endişelenmiştim. Çünkü, Blograzzi'den az sayıda da olsa -hiç istemesem de bu ifadeyi kullanacağım- çamur kalem buraya da üye oldu.

Zaay'ın açtığı başlığa gelince, Belli ki Zaay, kendi blog başlığındaki uyarısını bizzat kendisi gözardı ederek zaayolmuş (üzüldüm). Tek yanlı okuma işte budur. Benim neler okuduğumu bilseydiniz veya en azından blogumdaki yazılara -üstünkörü de olsa- birazcık göz gezdirseydiniz beni "tek yanlı okuma" dolayısıyla yönlendirilme ile itham etmezdiniz (buna da üzüldüm). Tevazu göstermeyeceğim. Ben, Türkiye'nin en özgün ve en özgür blog yazarıyım.

İlhan Selçuk aydındır; ama biz Türkler'e özgü obalaşmanın kaçınılmaz sonucu olarak sadece kendi obasının aydını olmuştur. Toplumu kucaklamayı başaramamıştır (en çok da buna üzüldüm).
aydın tanımı nasıl olmalı?..sadece kendi görüşlerine muhalefet edenlere bu ülkeden gitmesini söyleyen insanlar başımızdayken,yasama yürütmeyi yani demokrasinin demirbaşlarını tek bir elde toplamaya çalışıp sadece kendi egemenliklerini ilan etmeye çalışan,yıllardır kendi çizgilerindeki partilerin yaptıkları taktikleri yapan hatta bunları geliştirmek için dış güçlerden yardım alan,hiç bir ideolojileri olmadan sadece kendi ceplerini doldurmaya çalışan,haklarında sayısız dava açılan fakat kaldırmayı vaat ettikleri dokunulmazlıkları sayesinde yargılanmayan,demokrasiyi inilecek bir durak olarak gören,insanların sadece inançlarına oynayan,ekonomiyi geliştirirken dış borcu büyüten ve hala buna rağmen işçilerin cebinden çıkan girenden her zaman fazla olurken,biz gençleri bile üniversitede karşı karşıya getiren kökenlerinin nerden geldikleri ve ne yapmaya çalıştıkları belli olan insanların içinde ben ilhan selçuk'un aydın sayıyorum evet..
benim aydınlarımın ampüle ihtiyacı yok çünkü..

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!