Blog.. yani günce.. yani günlük.. Cok özel olmayan şeylerimizin hatta bazen o çok özel olanlarımızın bile paylaşıldığı sanal defter.
Yazıyoruz.. Amacımız paylaşmak. tabiki paylaşım çok güzel birşeydir. İnsanlara birşeyler verebilmek, onlardan birşeyler kapabilmek. Bilmediklerimizi yada yarım yamalak bildiklerimizi öğrenmek çok güzel.
Herkes kendince birşeyler yazmış, çizmiş. Çokta güzel olmuş.Zevkle okuduğum bir cok günce var blog sayfalarında. Bazıları bir kac satırdan ibaret bırakmıs safyafalarını gerci amaclarını halaa anlayabilmiş değilim. Birçok blog gece yarısı expresinden fırlamış gibi kabus ve dehşet sacıyor. Bir çoğu öyle hoş ve güzel düzenlemişki okurken kendimden bişiler buluyorum içinde.
Ben neymi anlatıyorum arkadaşım? ben seni anlatıyorum.. Ben seni sana şikayet ediyorum.. Ben görmek isteyipte göremediklerim için bunları sana yazıyorum.kısacası ben seni protesto ediyorum arkadaşım.
Sebebmi istiyorsun? Buyur sana bir sebeb. Artık blog sayfalarının birer chat sayfası gibi kullanılıyor olmasından rahatsızım. cbox lara yazılan küfürlerden haksız saldırılardan ve çekememezliklerdende bunaldım. Sussam diyorum ama yapamıyorum.Yazsam diyorum olmuyor. Cevap versem diyorum senin kadar küçülmekten korkuyorum. kendime sığamıyorum.
Herkes bir dayanışma içinde birbirinin bloglarını ziyaret ediyor ne kadar güzel bir şey bu.. Peki neden yorumlar kızların sayfalarına daha cok yazılıyor? ve neden bunu yazanların tamamına yakını erkekler? Amac ne demekten kendimi alamıyorum. Sen beni anladın dimi arkadaşım? Eminim anladın ama işine gelmediği için susuyor ve bu yazıya yorum yapmıyorsun. Peki bunu bir kız arkadaşımız yazsaydı ona verilecek bir kac satır cevabın olurmuydu ? eminim olurdu. Sende herkes gibisin...
İşte bu yüzden seni protesto ediyorum..
Birkac gün daha durumu izleyeceğim ve ona göre oturup bir karar alacağım. Türk blog yazarlarından ayrılıyormuyum, kalıyormuyum?
Deniz arkadaşıma katılıyorum.Bilgi,becerilerimizi,hobilerimizi,düşüncelerimizi yazdığımız blog sayfaları gereksizce ve anlamsızca yorumlar yapılarak,dikkat çekmek için,vs ahlaksızca yorumlar yapılarak kirletilmemeli.Yazılan fikre uygun olumlu ya da olumsuz düşünceler aktarılırsa belki ilerleriz bu durumda.Ancak Deniz duygusal davranıp Tby den ayrılma fikrini bence değiştir.Tby düzeyli ve eğitimli bloggerların sayfaları olarak anılmasını istiyorsan sende kal.Ve tüm arkadaşların bu kirliliğe sebep olan insanları eleştirmesi için denize destek olmaya çağırıyorum.
canım, pıtırcığım, incimi şekerim, tatlım, bidenem (: ayy ne güzel olmuş eline sağlık canııımmmm! ooho harika. birbirlerinin bloglarına bu tür yorum yapanlardan nefret ediyorum, bunu en çok kadınlar yapıyor. ben şahsen nadir yorum yazarım bloglara, böyle birbirlerinin bloglarına yorum yazan kızcıkları görmekten tiskindim açıkçası ama görmezden geliyorum. ulan böyle hep oh güzel fıstık diye yorum oalcaksa yorumun ne anlamı kaldı arada bu ne lan çok kötü gibi eleştirisel yorumlar olacak ki güzel olsun, yorum olsun, yoksa -aa harika çok güzel bu yorum bile değil.
böyle yorumlar karşılıklı hep oluyor kendi kendilerine eğleniyorlar işte ,görmezden gelin ilgilenmeyin. internet de sevmediğiniz şeylerle karşılaştığınız da tarayıcının X işaretine basarak onadan kurtulabilirsiniz. Türk blog yazarlarına giren çıkan a neden girdin enden çıktın da denmez, blogların chat sayfası gibi kullanılmasına biz engel olamayız, yapabileceğimiz görmezden gelmek, gidip adama neden böyle yapıyorsun kardeşim diye çıkışalım mı yani : )
kesinlikle Deniz Bey'e katılıyorum .Ayrıca yazıya yorum yazanların büyük bir kısmı beyefendinin değinmek istediği noktayı kaçırmış sanırım :/ verdiği örnekleri değil konu bütünlüğünü gözönünde bulundurun da öyle yorum yapın derim .Ayrıca gerçekten olay bir fikir ve görüş paylaşımından ,kişisel yansıtım yapılan bir platform olmaktan çok chat ve forum pozisyonuna indirgenmiş durumda büyük oranda. yakınmak yerine yaptırımı olan projeler üretebilsek keşke ama bunun için beyinlere müdahele etmek gerekiyor sanırım .Deniz bey; hernekadar bahsettiğiniz açıdan çok fazla blog ve blogger olsa da okurlar zamanla basitleri sindirip kalitelileri ön plana çıkarmayı başaracaktır diye umut ediyorum.
Sevgili Deniz,
Sanırım senin biraz moralin bozulmuş. Bence de beğenilmek, okunmak, yorumlanmak, övgü duymak çok güzel. Ancak ondan daha da güzeli yazmak, yazabilmek... Nice büyük sanatçılar yaşadıkları çağda hak ettikleri değeri gördü mü ? Onları kendi zamanları değil, biz takdir etmiyor muyuz ?
Ben ziyaretlere yeni başladım. Öyle güzel bloglar var ki ... Onlar adına da ülkem adına da çok seviniyorum. Güzelin, daha güzeli var ve biz ona ulaşma çabası içinde olmalıyız. Çok fazla blog var ( iyi ki, daha da çoğalmasını diliyorum. ) ve zamanlar kısıtlı... Hem yazmak istiyoruz, hem de yazılanları okumak. Bu arada başka sorumluluklarımız da var. Bu nedenle ziyaretine gelinmemiştir ya da yorum yazacak zaman kalmamıştır. Ben şimdi bloguna bakmak için izin istiyorum. Yılgınlık yok, yazmaya devam. ( Bunun bay- bayan olmakla da bir ilgisi yok. Sorun insan olmakla ilgili.)
Saygılar...
"böyle birbirlerinin bloglarına yorum yazan kızcıkları görmekten tiskindim açıkçası ama görmezden geliyorum. ulan böyle hep oh güzel fıstık diye yorum oalcaksa yorumun ne anlamı kaldı arada bu ne lan çok kötü gibi eleştirisel yorumlar olacak ki güzel olsun, yorum olsun, yoksa -aa harika çok güzel bu yorum bile değil..."
Üslup çok önemli. Eleştiriye evet, saygısızlığa hayır. "kızcık" "lan" sözcükleri yakışmadı. Hem bırakın yazsınlar. Yaza yaza yazmasını öğreneceğiz. Her gün de aynı şeyleri yazamayacaklardır. Yeni arayışlara gireceklerdir. Siz yorum yazıyor musunuz ? Olumlu vaya olumsuz... Ya da gerçekten yazılanları okuyor musunuz? Merak ettim.
Saygılar...
Yalnız hata olmasın sözler Volkan'a aittir; üslubuna alıştığım için bana tuhaf gelmemekte; "aynen" yazıp bıraktım altına, yeterince açıklayıcı olmuştur. Volkan'a katılıyorum.
Ayrıca üslup konusunda yorum yapamam, herkesin bir üslubu vardır ve yakışık alıp almamsından ziyade samimiyet benim için esas edeğerdir.
Sessiz kalayım dedim ama başkalarının cümlelerini beğenip katılıyorum dediğimde ya ters anlaşıldım ya da hiç anlaşılmadım.
Ben "kontrolsüz kişiselliğie" karşıyım. X bayan açmış bir blog, yazılara bakıyorsun;
"bugün gittim falanca pastanede keşkül yedim, filanca oğlanı çok beğendim.. akşam clup parti yaptık koptuk..."
Bu ne ya?
Anlatabiliyor muyum..
Permalink Reply by vepa on Nisan 19, 2008 at 10:22am
Kişisel bloglarda kimin kime ne yorum yaptığı sadece blog sahibini ilgilendirir, isteyen istediği yorumları istediği arkadaşlarından alır. Bu konuda kimsenin başkasının bloguna müdahele edebileceği bir durum yok. Ortada bir sistem var o sistemi isteyen istediği şekilde kullanır, isterse bloguu bir chat gibi kullanır isterse blog gibi.
Bu konuda paypal örneği aklıma geliyor. Paypal şahıslar arasında para aktarma aracı olarak kuruldu. Ta ki ebaydeki üyeler satışları için paypal linklerini kullanmayı başlayana kadar. Paypal servisin amacı ve hedefi dışında kullanıldığını görerek ne yapacağını şaşırdı ve servisini durdurdu. Sonra düşündüler yüz binlerce kullanıcı bizi bu şekilde ebay için kullanmak istiyor o zaman biz servisimizi onlara göre ayarlayalım dediler ve servisi ebay odaklı büyütmeye başladılar. sonra 1,5 milyar $ a servisi ebaye satdılar.
İnternet ortamında servisi, sağlayıcı değil kullanıcı belirliyor (web 2.0). Eğer servis kullanıcıyı sınırlarsa kullanıcı alternatif servisler buluyor. Servis olarak ya kullanıcı kitlesine adapte olursun veya ölürsün.
Kızların profiline yapılan yorumlara gelince karşı cinlserin birbirini çekmesi doğal ve beklenen bir durumdur. Asıl aksini beklemek biraz tuhaf olur bence.
TBY de kalmaya gelince bu senin seçimin, benim tavsiyem ise türk bloglarını keşfetmek, türk blogcularını tanımak istiyorsan kal. Kızların profiline yapılan yorumlara sinir oluyorsan ve bu rahatsızlık türk bloglarını keşfetmekten daha büyükse gitmen daha mantıklı.