Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

blog yazıp da şu malum istatistik şeylerini kullanmayan yok gibidir sanırım.
bu konuda bilgili arkadaşlara bir sorum daha doğrusu ricam olacak.

ben icerocket'in blogtracker'ını kullanmıyorum. ama geçen gün enteresan bir şey farkettim. istanbul tuzladan bağlandığımı sayfama ankaradan bağlanmışım gibi gösteriyor. hayır izmit,sakarya anlayacağım da ankara ne iş?
aynı bilgisayarımla misal bostancıdan bağlandığımda istanbul diyor...
acaba bu yanılgı! telekom kaynaklı mı yoksa tracker kaynaklı mı?

bir de, daha önceleri statcounterla icerocketi beraber kullanmıştım...sayıları aşağı yukarı aynı gösterseler de, bağlanan,bağlanılan yerleri farklı gösteriyorlardı..birinde olan ötekinde olmuyordu vs....

son tahlilde sizce ensağlıklı tracker hangisi...?

ilgilienecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

Merhabalar, ben sitemeter kullanıyorum; onu da başka bir blogcunun google'daki müstehcen içerikli saçma sapan aramalarla ilgili bir postundan öğrenmiştim ve "acaba beni de öyle arayıp bulan var mı?" dürtüsüyle yüklemiştim. bağlantı sayısı, pakeview sayısı, location, hangi aramayla gelindi vs. pek çok şey gösteriyor ama daha iyileri vardır belki bilemiyorum.
www.sitemeter.com dan ulaşabilirsin
blogumdan da bakabilirsin en aşağıda sayaç var 6000 küsürlü.

http://cucurbitulae.blogspot.com

Reply to This

Arkadaşım tracker'lar geneldeyerleri doğru bulmakta fakat yanılgılar TTnet kaynaklıdır..Eğer blogunuz yurtdışından ziyaretçi alıyorsa caddesine kadar bulabiliyor.(Denedim,doğru çıktı)

Son olarak tracker tavsiyem "extremetracking.com" veya "onlinewebstats.com" olur

Reply to This

tek tavsiyem bu http://www.statcounter.com/
he bide google analytics var tabi

Reply to This

Ben de google analytics tavsiye ederim. Ama eğer günlük 1000 sayfadan az ise sayfa gösretimin getclicky.com da güzel. Buradan getclıcky hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.
Güzel özelliği kullanıcıları takip edebiliyorsun. Örneğin ziyaretçin hangi sayfaları dolaşmış sırasıyla görebiliyorsun. Dolaysıyla blogunu ona göre düzenlemen için bilgi edinmiş olursun.

Reply to This

vepa ' nın soylediği tamamen ücretsiz olsa mükemmel bişey ama ben herzaman ya tamamen üzretsiz yada ücretsiz hizmet vermeyen hizmetleri kullanma taraftarıyım yok efendim deneme yok efendim bu ozelliklerle kullanım ücretsiz reklamlı kullanım olayları geriyo beni :)

Reply to This

Statcounter, Reinvigorate ve Google Analytics kullandım bugüne dek; ama şimdi FireStats kullanıyorum. Statcounter oldukça başarılı, yeni Betasında ekledikleri özellikler de gayet güzel. Reinvigorate'in siteye biri bağlandığında anında uyaran bir yazılımı var. Analytics bir gün sonra veriyor raporlarını. Firestats ise güzel bir eklenti ve başka bir yerden takip etmene gerek kalmadan sitenin yönetim panelinden takip ediyorsun olan biteni. Ben kimin hangi şehirden bağlandığından çok nereden gelip ne kadar kaldıklarıyla ilgileniyorum o yüzden şehir istatistikleriyle hiç ilgilenmedim şimdiye dek.

Reply to This

statcounter ve anaytics i birlikte kullanıyorum bir de myblobglog tutuyor kayıtları fakat üçünde de farklılıklar oluyor.. mesela birisi google da arama yparak geliyor mybloglog gösteriyor statcounter göstermiyor ya da analytics gösteriyor diger ikisi göstermiyor onun için aralıklarla bakıyorum ama genelde statcounter ın recent come from ve recent keyword activity kısmıyla ilgileniyorum.. analytics i de bloguma cok okunanlar bölümü eklemek için kullanıyorum..

Reply to This

Şuradaki yazıyı okursanız tam olarak anlarsınız hangisini kullanmanın daha mantıklı olduğunu

Reply to This

RSS

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!