Merhaba arkadaşlar.. Wordpress'i fazla kurcalamadan bazit bir şekilde kullanıyorum. Ancak yaptığım bir web sitesinde wordpress kullanacağım için biraz daha derinlemesine inceleme yapmam gerekiyor.
İlk olarak; yeni bir yazı yazarken, özel alanlar bölümü var. Buradan girdiğim değerleri sitede nasıl gösterebilirim.
İkinci olarak sadece etiketlerin listelenebileceği bir sayfa nasıl oluşturabilirim.
Üçüncü olarak; sitede 2 kategori var. Her iki kategoriye özgün sayfa tasarımları yapmak gerekiyor. Hatta içeriklerin listeleneceği giriş sayfaları ve içerik detaylarının listeleneceği detay sayfalarının da kendine özgü halleri var.
Dördüncü olarak; sadece bir kategoriye ait son girilen 5 veya 10 yazının listenebileceği kodlar ne olabilir.
Ve son olarak; sadece bir kategoriye ait içeriklerinden birini detaylı bir şekilde ayrı bir sayfa da nasıl gösterebilirim.
Yaptıklarım; dediğim gibi wordpressi yüzeysel olarak kullanıyordum. Bu isteklerimi karşılayacak modüller kodlar aramak için dün akşamdan beri wordpress sayfasında dolanıyorum. WP sitesinde http://codex.wordpress.org/Conditional_Tags ve http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy bu sayfayı buldum. İlk verdiğim sayfada ki örneğin etiketlere yönelik bir sayfa oluşturmak için etiketler diye bir sayfa oluşturdum, etiketler.php şeklinde de bir dosya oluşturdum. Bu dosyanın içine;
İçerik sınırımı var.. yazdıklarımın bir bölümü çıkmamış !!?? diğer bölüm;
< ? php if is_page('etiketler') {
w p_t ag_c loud();
}
sanırım kodlar görülmüyor. o yüzden biraz ayrık yazıyorum kodları..
şeklinde bir kod girmeme rağmen boş bir sayfa çıkıyor. page.php 'em var ve onun içi boş. Ancak verdiğim ikinci adreste eğer sayfa isminde bir sayfa yoksa page.php'ye bakar diyor.
Bildiğiniz siteler veya çözüm yolları varsa yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
İlk olarak : özel alanları yazına meta tag eklemek için kullanabilirsin bunun için eklentiler var zaten
İkinci olarak:sidebar'da etiketleri göstermek için kullandığın tag ı sayfaya kod olarak eklersen oluşturabilirsin
Üçüncü olarak : o yapmak istediğin şey için çoğunlukla if else ile kodlaman gerekir sayfaları ki buda uzun sürer vede yüzeysel kullanıyorum demişsin altından kalkamayabilirsin.Ayrıca bunun için bir eklenti görmüştüm sanırım denk gelirse tekrar buraya eklerim
Dördüncü olarak:yakuter'in blogunda kendi yapmış olduğu bir eklenti var onu kullanabilirsin yakuter'in sitesinde arama bölümüne kategorinin yazıları yazarsan orda kurulum vs. hepsi mevcut
Ve son olarak:yeni bir sayfa oluştur.sağ tarafta görürsün "sayfa durumu" var orda özel'i seç ozaman o sayfa menunde gozukmez alt sayfaları onun içine eklersin blog'undan alt sayfalara link verirsin bu işinide öyle halledebilirsin mesela;
yeni bir sayfa oluşturdun atıyorum ;
sayfa adı : detaylı bunu özel sayfa yap ki menude gozukmesin
alt sayfa : wordpress içini dilediğin gibi doldur sonra blogundan bu sayfaya link ver
eğer kalıcı baglantıları kullanıyorsan link muhtemelen boyle olacaktır