Bir yerlerde @Volkan'ın Türk Blog Yazarlarının gönüllü bir organizasyon olduğunu dediğini okumuştum. Gönüllü organizasyonlarında yeni projelere vesile olmak gibi bir huyum var. "Türk Blog Yazarlarına ne katabiliriz?" sorusunu sorduğumda aklıma her yıl düzenlenecek "Türkçe Blog Ödülleri" geldi :)
Araştırdığım kadarıyla Türkçe bloglar için böyle bir etkinlik yok. Tüm internetteki blogları kapsayan Weblog Awards (http://weblogawards.org/ ) var.
Amaçlanan nedir?
1. "Türk Blog Yazarları" adını tüm bloglara duyurmak
2. "Türk Blog Yazarları"nı bloglar başta olmak üzere Türkiye internetine öncülük eden bir konuma getirmek
3. Blog sahiplerinin emeklerinin karşılığını daha fazla alabileceği bir ortam yaratmak
...
Liste daha da fazla uzatılabilir. Aslına bakarsanız "Türkçe Blog Ödülleri" esas amaca giden yolda bir araç. Esas amacı kısaca özetlersem:
Okuyan, gözlemleyen, düşünen, değerlendiren, düşüncelerini dile getiren, paylaşan, yenilik yaratan insanları bir araya getirmek.
TBY çatısı altında böyle bir etkinliğe ne dersiniz?
Not: TBY yönetiminde şu an kimler var maalesef bilmiyorum. Onların olumlu yaklaşması halinde taslak olarak genel hatları çizeceğim bir mesajım daha olacak.
ewet yapılan herşeyin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu fikri destekliyorum. Bu yarışmanın şartlarının olgunlaştırılıp bir an önce pratiğe dökülmesi çok iyi olacak arkadaşlar. Daha yeni olduğum için şimdilik susma hakkımı kullanıyorum ustalarım konuşsunlar ben dinleyeceğim saygılar
gerçketen mantıklı ve iyi bir fikir. ama bunun için çok büyük uğraş ve ciddiyet gerekir ...
toplantıya geliyoriseniz hatırlatın da tartışalım diyorum ben ....
birde çok zevkli olur ...
TBY'de ben de yeniyim :) Hatta 1 ay bile olmadı. "Gönüllü" ve "organizasyon" kelimeleri yanyana geldiğinde "herkesin sahip çıktığı bir organizasyon" anlamına geliyor. TBY bir yerlere gelecekse eski ya da yeni bu herkesin katkılarıyla olacaktır.
@Burak
Ciddiyet ve uğraş gerekiyor, haklısın. Ancak 'çok büyük' bir uğraş olacağını düşünmüyorum :) Bu tarz bir projeyi gerçekleştirirken çok büyük keyif alacağımız kesin. 12 Ocak'taki toplantıya geleceğim. Orada kesin karara varılır diye düşünüyorum.
Türk Blog ve Vlog Ödülleri şeklinde olmasını dilerim. Bu arada içimizde bende dahil bu sene ve önceki sene Altın örümcek jurisinde olanlar var. Bu yüzden buradaki deneyimi doğrudan bu yarışmaya yansıtarak çokda fazla nasıl yapacağız kısmını geçebiliriz. Yeterki tema olarak ne yapılacağı konusunda net bir fikre varalım.
Örneğin benim blog yazımında hep öne sürdüğüm blogun içeriğinin edebi açıdan kalitesi ayrı birşeydir içeriğin kendisinin ne söylediği apayrı...adam hergün her saniye yazıyordur çok okunuyordur ama editör açısından bakıldığında iyi cümleler kurmuyordur, hoş gözükmeyebilir ama benim açımdan çok iyi bir blogdur bu. Çünkü devamlıdır, çünkü istikrarlıdır gibi...bu tip temalarda tam bir fikir birliğine varırsak daha hızlı yol alabiliriz bu konuda. Tabi diğer önemli bir konuda bu işin başlangıç ve bitiş tarihi.
Benim diğer bir önerim ise bu konuda Altın Örümcek ile konuşulabilir ve tüm blog ve vlogların ödüllerinin TBY tarafından vermesi sağlanabilir böylece hem lojistik ve teknik açıdan rahat ederiz hemde zaten bilinen ve prestijli bir ödül sistemi içinde TBY olarak sesimizi daha rahat duyurma imkanı duyarız. Çünkü biz bir blogu 1 nci seçeceğiz mesela ama Altın Örümcek'te sıralamaya girmedi diyelim garip bir durum oluşacak. Birisinden birisi hata yapmış demektir bu durumda. Yani en azından ben öyle düşünürüm. Tabi bu durumda bu iş 2009 baharına kalır demektir....bir öneri tabi benimki. Bu konuda daha çok yazıp çizilir nasıl olsa... Ama işin içine video blogları dahil etmeyi unutmayalım yeterli :-)