Arkadaşlar blogumda yukarıda başlığını yazmış olduğum yazıya , iğrenç diyebileceğim, hakaret dolu bir yorum geldi. Uzun zaman oldu aslında ama ben yayınlamaya cesaret edemedim. Sizce ne yapmalıyım???
Bence her yorum spam olmadığı sürece yayınlanmalı. Blog yazarı olarak sen kendi kaliteni, tavrını bloguna aktarabilmişsen, diğer okurlar yapılan yorumları kendilerince değerlendirebilirler. Dolayısıyla kaybeden sen değil, şikayetçi olduğun yorumu yazan olur. Bloglarda bence yapılmaması gereken iki şey var. Birincisi yorumları silmek veya düzeltmek. İkincisi ise yazılarının üzerinde oynamalar ve düzeltmeler yapmak. illa düzeltme yapmak isteniyorsa wordpress de bulunan ve yazının üzerine çizgi çeken zamazingoyu kullanmak faydalı olur.
yorumu silmedim ama onaylamadım da... silmek de açıkçası içime sinmiyor, yayınlamam gerekiyor diye düşünüyorum ama o kadar iğrenç bir yorum ki benim de o yoruma cevap olarak bir şeyler yazmam gerekiyor diye düşünüyorum ve aslında bir yazı da cevap olarak hazırladım. bu noktada da ne yapmam gerektiğine karar vermedim. zaten o yorumu yazan kişi yazdığında haklı olduğunu düşünse bile o uslupla kendini haksız konuma düşürmüş oluyor.
küfür yoksa yayınla derim. elbet ona karşı gelenlerde yorum yazacaktır.
buradaki arkadaşlarda girer onun yorumuna cevap yazar.
okuyabilirsem ben de yazarım :]
Her insan bizim gibi değildir, her insan terbiyeli hiç değildir, her insanın ruh sağlığının yerinde olmasını bekleyemeyiz, her insanı kaale alacak olursak sırf çinlileri bitirmemiz 4 ömrümüzü alır. Tabi ki yayınlama, ahizeyi kaldırıp telefon sapığıyla karşılaşınca oturup dinliyor muyuz?
Son 3 gündür birisi herhangi bir yazıma değişik saatlerde değişik küfürler ediyor...
Ya yorum kısıtlamasına gideceksin, yada silip duracaksın =)
Bence şöyle düşün, o terbiyesizliği edenler 1 ay boyunca böyle mi davranacaklar, tabi ki hayır =)