Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Arkadaşlar bu cumartesi Aralık ayının ilk cumartesi günü yani bizim gelenekselleşmiş buluşma günümüz.

5. Geleneksel Türk Blog Yazarları Buluşmasına katılacak arkadaşlar lütfen bir an önce yazsınlar. Bu toplantıda bence bloglar ve reklam konusunu ele alabilir, bu konuda kendi aramızda beyin fırtınası yapabiliriz. Eminim bu konu pek çok kişinin ilgisini çekecektir.

Bence Taksimoda 'da devam ettirebiliriz ama başka bir önerisi olan varsa orayı da düşünebiliriz. Ama Çarşamba ya da Perşembe'ye kadar kesinleştirip ona göre burada duyuralım bunu. Yer belli olmadan da insanların kayıt yapabilmesi için kayıt formu yayına alınmalı. Yeni bir mekan belirlense bile bu yer Taksim'de olsun zaten.

Konu ve mekan hakkında benim düşündüklerim böyle. Herkes fikrini paylaşır ve daha fazla bir katılım sağlanırsa bence hepimiz için çok faydalı ve keyifli bir buluşma olacaktır bu.

Herkese iyi haftalar, cumartesi günü görüşmek üzere ;)

# Mert

Bence bugün ya da yarın buluşmayla ilgili tüm üyelere bir duyuru gönderirsen çok iyi olur. Hafta başından netleştirmekte fayda var bu konuyu.

# Volkan

Volkan en son değişiklikler yapacağını söylemiştin buluşmayla ilgili katılım formunda. Eğer işlerden fırsat bulup yapabildiysen o haliyle, olmadı eski haliyle insanların kayıt olması için yayına alırsan süper olur.

# Eray

Konunun reklam olmasını önerip senin gelmemen olmaz :) Bloglama.com'la ilgili gelişmeler, senin bloglar ve reklam konusundaki görüşlerin faydalı olacaktır.

Tags: istanbul, blog, blogyazarları, buluşma, buluşması, etkinlik, sosyal, yazarları

Paylaş

Bu tartışma için yanıtlama kapalı

Replies to This Discussion

oh 8'i daha iyi olmuş
Tabi ki orada olacağım ancak web seminerleriyle aynı güne gelmesi kötü olmuş. Bir de buna çözüm bulmak gerekecek. Bildiğim kadarıyla Botego'nun bir yıl boyunca her ayın ilk cumartesi günü için İTÜ'de rezervasyonu var.
Katılımı etkiler mi bilmiyorum ama bundan sonraki buluşmalar için bunu göz önünde bulundurmak faydalı olabilir.
8 aralık olmuş iyi olmuş ama sadece tarihi ileri almak katılımı arttırmayacaktır. bence iyi yazan bir blogcu güzel bir yazı yazsın ve burda yayınlasın her katılan kişi de bunu blogunda yayınlasın . Ya da her katılımcı KESİN olarak blogunda bir çağrı yazısı yazsın ...
Bak web seminerleri olayı gözümden kaçtı, ben de web seminerlerinde olacağım -- gelirseniz rastlaşırız; Gerek linkibol.com, gerek cember.net, gerekse blogküre ile ilgili dilediğiniz kadar konuşabiliriz.

@Herkes
Bence 15'ine erteleyelim -- herkes için uygunsa.
Katılımı ne kadar yüksek tutarsak o kadar iyidir.

@Burak ve @Herkes (çok Twitter usulü oldu ya yine :) )
Katılanlar kesinlikle bloglarında tanıtsınlar.

Bu toplantılara İzmit'ten, hatta Trabzon'dan (şaka yapmıyorum), gelmeyi düşünenler oluyor. Gelenlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak bizim görevimiz.

Geçen toplantıdan gördüğüm:
"panel" konusunda bu aşamada biraz zorlanacağımız.

Birkaç slot sunum hazırlarsak ve bu sunumların konusu önceden belirlenirse bloglarımızda "şu şu şu... şunları anlatacak" diye tanıtabiliriz ve merak uyandırabiliriz diye düşünüyorum.

Tabii bu durumda sunum hazırlamak isteyenlerinin sunum konularını mümkün olduğu kadar erken iletmeleri gerekli. -- Eğer 15inde yapacaksak ben "Web Uygulaması Geliştirmek" üzerine bir sunum yapabilirim (Barcamp'e gelenlere: Orada anlattığımı kopyala-yapıştır yapmayacağım; yeni bir şeyler olacak :) )

Sunum dışında bence genel bir tartışma ortamı (da) olsun:
bloglar, bloglarda reklamlar, türk blogküresi, yeni proje önerileri, bloglarda yorum sayısı nasıl arttırılır, kullandığımız blog araçları... üzerine uzun uzun sobet edelim.

Ne dersiniz?
abiciğim ozman 9 olsun illa cumartesi olacak diye birşey yokki
Bence de ayın 9 'unda olsun. İlla Cumartesi olacak diye bir kuralımız yok :)

Daha önceki deneyimlerimizi düşününce sunum olmaması taraftarıyım ben. Önemli olan genel tartışma konumuzun olması. "Bloglar ve reklam" konusunu tartışmak bu toplantı için iyi olacaktır. Ama elbette bu konunun dışında blogküredeki gelişmeler, sevdiğimiz bloglar, yeni proje fikirleri, web dünyasından gelişmeler, yorumlar ve daha pek çok konu konuşulacaktır.

Ayrıca TBY ile ilgili de konuşmalı ve tartışmalıyız diye düşünüyorum. Hem TBY 'nin geleceği hem de bu toplantıların geleceği, daha farklı neler yapılabileceği gibi konularda.
"abiciğim ozman 9 olsun illa cumartesi olacak diye birşey yokki"

Aslında haklısın ya :) Beynime biraz fosfor gerek sanırım.
Tarihi 9'u olarak az önce güncelledim.
Bir de saat (geceyarısı) imiş. Onu da 16:00 olarak değiştirdim.

"Ayrıca TBY ile ilgili de konuşmalı ve tartışmalıyız diye düşünüyorum. Hem TBY 'nin geleceği hem de bu toplantıların geleceği, daha farklı neler yapılabileceği gibi konularda."

Bu kısım da önemli.
Hatta belki de daha da önemli.

Kim aktif, kim daha az katılımcı tartışmasını bir kenarı bırakırsak; şu an Türkiye'nin en büyük blog-odaklı sosyal ağıyız.
Gücümüzü nasıl, ne şekilde kullanacağımızı,
gerek TBY'na, gerekse toplantılara nasıl daha fazla katılımcı çekeceğimizi
ve bu süreçte sosyal ağımızın kalitesinden (yani 'sosyal sermaye'mizden) nasıl ödün vermeyeceğimizi tartışmalıyız.
hadi bakalım 9 oldu bu defa da :) olsun ona da geliriz . dediğim gibi her şey kesinleştikten sonra mailler de yollanır ve o zaman bloglarımızda yazıyı yayınlayabiliriz...

bu arada blog ve reklam konusu olması çok iyi olur çünkü blog yazarları gerçekten kazanmayı hak ediyor ...
Ben 8 Aralıkta Web seminerlerinde olacağım. Hep beraber orada olalım. Erkenden buluşalım sonra seminerlere geçelim. Neyse siz ayarayın ben uymaya çalışacağım.

iyi çalışmalar..
Evettt yine her zamanki gibi sonlara yetişebildim.
Arkadaşlar son 2 ayım bayağı yoğun geçti. Bu yüzden iş hariç hiçbirşeye vakit ayıramadım. Ama Kasım ayı itibari ile düzene gireceğim sanırım.

Pekela. Nasılsınız? Yazılanları okudum da kafam karıştı :)
Şimdi ayın 8 indemi toplanıyoruz yoksa 9 undamı?
9'u daha mantıklı olabilir gibi geliyor. Hem 8 inde malum web semineri var.
9'u daha mantıklı gibi.

Bu aradatüm yazılanlara katılıyorum.

Ciddi ciddi TBY hakkında konuşmalıyız. Geçen toplantıda 5-6 kere konu açmaya çalıştım ama kimse oralı olmadı. Fakat bu grup hakkında ciidi eylemler alıp daha aktif bir hale getirmeliyiz. Çünkü güçleneceğimize bence kan kaybediyoruz.

Detaylı bir konuşalım bence belki toplantı öncesi konuşmak isteyenler 1 saat filan erken toplanır bilemiyorum ama gündeme gelmesi şart bence
Şöyle bir durum var, pazar olması benim gibi şehir dışından gelenler için bi miktar sıkıntı yaratabiliyor. Web seminerlerinden sonra saat 6 gibi de düşünülebilirdi.
Eray Merhaba, Doğru söylüyorsun bu aklıma gelmemişti geçen sefer de şeir dışından gelen arkadaşlar vardı. açıkcası zaman benim için çok problem değil hangi gün olsa uymaya çalışırım ama bence daha aktif olmalı burası yine gördüğüm kadarı ile aynı kişiler arası yazışıyoruz :)

Bu arada dün messenger dan birkaç blogcu arkadaş ile konuştum toplantı olacağından haberleri bile yok. Bunu duyurmamız lazım.

RSS

Hakkında

Mert Ulas Mert Ulas created this Ning Network.

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!