Merhabalar YazGitsin henüz çok yeni bir proje ama geliştirilmeye uygun. Yeni olduğundan açıkları, eksikleri, güçsüz yanları vardır. Ama kendi blogunuzu oluşturmak istiyorsanız çekirdek olarak kullanılabilir. ( paylaşılması şartı ile ) Umarım sonunda işe yarar bir şeyler çıkarabiliriz. İlgilenen herkesi beklerim.
drupal'i bir dene istersen. gerçekten sağlam bir blog yazılımıdır. kendinize uyarlarken kafayı duvara gömmemek için bir miktar sabır katarsanız lezzetine de lezzet katmış olursunuz. afiyet olsun.
Hmmm konuya bir programcı gözüyle yorum yapmam sanırım daha yol gösterici olur.
Öncelikle kodlarını, çalışma mantığını çok iyi bildiğim Worpdress'ten bahsedeyim. Wordpress şuan dünyada en çok tutan blog sistemi olarak görünüyor. Bunun en önemli sebebi güvenli olması. Fakat bunun getirdiği en büyük dezavantaj da güvenlik için alınan tedbirlerin sistemi ağırlaştırması. Aslında ağırlaştırma değil de sadece daha fazla kod diyelim. Wordpress'i eğer eklentilere boğarsanız işte performans kaybı o zaman ortaya çıkar. Bu demek değildir ki eklenti kullanmadan Wordpress kullanalım. Önemli olan eklentileri nasıl kullanacağınızı bilmekte. Güvenli olmasının yanında kullanım kolaylığını da unutmamak lazım. Sadece başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz ki aslında zor da değildir, ondan sonrası gerçekten kolaydır. Bir de neden dayanamadım dediğini merak ettim çünkü benim şuana kadar Wordpress'te yapmak isteyip de yapamadığım bir şey olmadı. Seni böyle çileden çıakrtan neydi acaba :)
Diğer iki önemli blog sistemi ki bu ikisi de Wordpress ile yarışır durumda; Textpattern ve Drupal ve yine ikisinin de programlaması çok kaliteli. Her ne kadar geliştirici kitlesi Wordpress kadar fazla olmasa da çalışma mantığı ve yapısı bakımından ikisi de güzeldir. Fakat kullanım kolaylığı açısından düşünülürse Wordpress ile yarışamıyorlar. Zaten Wordpress erişebilirliği sayesinde bugünlere geldi...
Haklısın arkadaşım. Wordpress'e bende kızdım. Bugün itibariyle epeydir incelediğim bi yazılıma geçtim.. Movable Type' a geçtim. Aralarında çok fark yok. Tek sorun Movable Type'ın Türkçesi yok. Alt domain de çalışmama sorunu da yok. Wordpress MU'yu yükledim. Bu seferde HTML editörde sorun çıktı.