merhabalar bi araştırma ödevim var ve de blog kullanımının türkiyede niye az oldugu kafamı kurcalayan en önemli soru 1-
2. si ise sanal sınıf ortamı için en uygun ortamın pps ppt.. vs gibi materyallerle ders anlatımı yerine niye blog kullanımı tercih edilmiyor ?
özellikle ögretim görevlileri ve de ögretmenler için bu sorum ayrıca herkesin fikri benim için çok önemli olucak?
düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ..
saygılar & sevgiler :P (;
Blog kullanımı az değil ancak öğretmenler ve öğretim görevlileri çok kullanmıyor olabilir... Ders anlatımı olması için öncelikle bilgi sahibi biri olması lazım :))
Ders içerikli web siteleri zaten mevcut. Blog değil o ayrı... İnşallah yakında ben ders içerikli bir şeyler yapacağım (blog değil malesef :)
burada bile sadece 950 üye olduğuna göre düşün gerisini
Ama şunu belirtmekte yarar var.Kişi bir blog açmak istiyor diyelim ama ne yazıcağını bilmiyor
Sorun bu işte blog yazarı ben ne yazmayılım demeli
ben blogumu açarken düşünmedim mesela çünkü ilgimin ne olduğuna karar vererek aldım blogumu
merhaba. birinci sorunuz için şunu söyleyebilirim. Türkiye'de blog kullanımı son iki yıldır artış göstermekte. Yani ondan öncesine kadar çok popüler değildi. Google'da blog yazıp arama yaparsanız 1.640.000 sonuçla karşılaşırsınız. Son zamanlarda blog hizmeti veren sitelerin artması da bunun bir gösteridir. İkinci sorunuz için pek birşey söyleyemeyeceğim ama ders anlatımı olarak blog kullanmak ilginç olabilir :)
- internetin pazarının genel büyüklüğü, çeşitli firma ve ürünlerin pazar penetrasyon oranları
- broadband internet kullanıcıları ve ev kullanıcısı sayıları,
- pasif kalmayıp içerik üreten kullanıcı miktarı
bir sene öncesine göre ciddi oranda artış gösteriyor.
Bu bağlamda Türk blogküresinin de oldukça hızlı bir evrim sürecinin içinde olduğunu söyleyebiliriz.
"Blogunu blog gibi kullanmayanlar" (başta splog'lar ve "kopyala yapıştır"cılar, yani öyle ya da böyle blogküreye değer katmayanlar) böylesi hızlı gelişen bir ortamda, ne yaparlarsa yapsınlar ön planda olamazlar.
Önümüzdeki yıl(lar)da
- Diğerlerinden farklı olan, farklılaşan,
- İşini özveri ile, özenle ve severek yapan,
- Laf değil, "içerik" üreten,
- Bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olan,
- Sosyalleşen, diğer bloglar ile iletişim halinde olan
Kişiler kârlı çıkacaklardır.
Ki bu, sadece Türk blogküresi için değil, tüm Türk interneti için geçerli bir durum.
Sektörün taa içinden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Türk internetinde ve Türk blogküresinde iyiye giden çok şey var.
Blogcu arkadaşlarımın hepsinin yazdığına az veya çok katılıyorum. Bana göre ise blog sahibi çok; ama blog yazarı "kıt". Haber sitelerinden aparma haberler, mp3 ve film indirme sitelerine verilen linkler ve YouTube'dan doldurulmuş videolar ile oluşturulan sayfalara blog demek mümkün değil. Malesef en çok da bunlar takip ediliyor. Hayatını, anılarını, hayallerini hatta paranoyaların yaz; blog olur; ama az önce değindiklerim blog değil.
Bence Türkiye'de blogculuğun en önemli sorunu okunma sorunu! Bizde blogu blogcular okuyor. Diğer insanların blogdan haberi bile yok.
İnsanların tercihleri başka yönde ise bunda bizim bir suçumuz yok, Amerikada bir spor çok popülerken Türkiyede yüzüne bile bakılmayabiliyor blog olayınıda böyle düşünebiliriz toplum olarak başka sayfaları gezmeyi tercih ediyoruz ve bloglar ilgi görmüyor. O nedenle asıl amacımız birileri okusun diye yazmaktansa, kendimiz için yazmak olmalı.