Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

t_

niye blog kullanımı Türkiye'de fazla yaygın değil ?

merhabalar bi araştırma ödevim var ve de blog kullanımının türkiyede niye az oldugu kafamı kurcalayan en önemli soru 1-
2. si ise sanal sınıf ortamı için en uygun ortamın pps ppt.. vs gibi materyallerle ders anlatımı yerine niye blog kullanımı tercih edilmiyor ?

özellikle ögretim görevlileri ve de ögretmenler için bu sorum ayrıca herkesin fikri benim için çok önemli olucak?
düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ..
saygılar & sevgiler :P (;

Paylaş Twitter

Reply to This

Replies to This Discussion

az oldugunu değil- benim söylemek istediğim ders içerikli anlatımlarda az kullanılması !

Reply to This

Blog kullanımı az değil ancak öğretmenler ve öğretim görevlileri çok kullanmıyor olabilir... Ders anlatımı olması için öncelikle bilgi sahibi biri olması lazım :))

Ders içerikli web siteleri zaten mevcut. Blog değil o ayrı... İnşallah yakında ben ders içerikli bir şeyler yapacağım (blog değil malesef :)

Reply to This

Kim demiş Türkiye'de blog kullanımı az diye? Yoksa Blogcu'nun üyeleri mükerrer mi?

Reply to This

burada bile sadece 950 üye olduğuna göre düşün gerisini
Ama şunu belirtmekte yarar var.Kişi bir blog açmak istiyor diyelim ama ne yazıcağını bilmiyor
Sorun bu işte blog yazarı ben ne yazmayılım demeli

ben blogumu açarken düşünmedim mesela çünkü ilgimin ne olduğuna karar vererek aldım blogumu

Reply to This

İnsanlar yazacak kadar sabırlı değil herhalde..

Reply to This

merhaba. birinci sorunuz için şunu söyleyebilirim. Türkiye'de blog kullanımı son iki yıldır artış göstermekte. Yani ondan öncesine kadar çok popüler değildi. Google'da blog yazıp arama yaparsanız 1.640.000 sonuçla karşılaşırsınız. Son zamanlarda blog hizmeti veren sitelerin artması da bunun bir gösteridir. İkinci sorunuz için pek birşey söyleyemeyeceğim ama ders anlatımı olarak blog kullanmak ilginç olabilir :)

Reply to This

bence gerektiğinden fazla bile .şöyle diyelim blogu blog gibi kullananlar çok az

Reply to This

Türkiye'de

- internetin pazarının genel büyüklüğü, çeşitli firma ve ürünlerin pazar penetrasyon oranları
- broadband internet kullanıcıları ve ev kullanıcısı sayıları,
- pasif kalmayıp içerik üreten kullanıcı miktarı

bir sene öncesine göre ciddi oranda artış gösteriyor.

Bu bağlamda Türk blogküresinin de oldukça hızlı bir evrim sürecinin içinde olduğunu söyleyebiliriz.

"Blogunu blog gibi kullanmayanlar" (başta splog'lar ve "kopyala yapıştır"cılar, yani öyle ya da böyle blogküreye değer katmayanlar) böylesi hızlı gelişen bir ortamda, ne yaparlarsa yapsınlar ön planda olamazlar.

Önümüzdeki yıl(lar)da

- Diğerlerinden farklı olan, farklılaşan,
- İşini özveri ile, özenle ve severek yapan,
- Laf değil, "içerik" üreten,
- Bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olan,
- Sosyalleşen, diğer bloglar ile iletişim halinde olan

Kişiler kârlı çıkacaklardır.

Ki bu, sadece Türk blogküresi için değil, tüm Türk interneti için geçerli bir durum.

Sektörün taa içinden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Türk internetinde ve Türk blogküresinde iyiye giden çok şey var.

Sevgiler.

Reply to This

Bahane üretmek kolay (yanlış anlama, sözüm sana değil @TAMKARIŞIK)

> chat ve facebook varken blog yazmaya zaman kalmıo

chat: sadece profesyonel amaçla (proje görüşmesi, video konferans vb.) kullanılırsa
facebook: günde bir defadan fazla girilmezse

pekâlâ blog yazmaya vakit bulunabilir.

Sevgiler.

Reply to This

Blogcu arkadaşlarımın hepsinin yazdığına az veya çok katılıyorum. Bana göre ise blog sahibi çok; ama blog yazarı "kıt". Haber sitelerinden aparma haberler, mp3 ve film indirme sitelerine verilen linkler ve YouTube'dan doldurulmuş videolar ile oluşturulan sayfalara blog demek mümkün değil. Malesef en çok da bunlar takip ediliyor. Hayatını, anılarını, hayallerini hatta paranoyaların yaz; blog olur; ama az önce değindiklerim blog değil.

Bence Türkiye'de blogculuğun en önemli sorunu okunma sorunu! Bizde blogu blogcular okuyor. Diğer insanların blogdan haberi bile yok.

Reply to This

evet blogcular okuyor blogları ve bunların çoğu da okuduklarını aynen belki biraz değiştirip kendi bloglarına yazıyorlar.

ve bunu yıllardır yaşıyorum (: ne sabırlı insanım.

fakat eninde sonunda iyiler kazanır.

W

Reply to This

İnsanların tercihleri başka yönde ise bunda bizim bir suçumuz yok, Amerikada bir spor çok popülerken Türkiyede yüzüne bile bakılmayabiliyor blog olayınıda böyle düşünebiliriz toplum olarak başka sayfaları gezmeyi tercih ediyoruz ve bloglar ilgi görmüyor. O nedenle asıl amacımız birileri okusun diye yazmaktansa, kendimiz için yazmak olmalı.

Reply to This

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!