Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Artık iyice yükselen terör eylemleri kapsamında Türk Blog Yazarlarının tepkisini dile getirmek adına "Teröre karşı kalem" kampanyası aklıma geldi. Amaç tıpkı Blog Action Day'de olduğu gibi belirlenen bir gün de katılan tüm türk blog yazarları terör hakkında yazmasını sağlamak böylelikle tepkimizi dile getirip gündem oluşturmak olacaktır.

Öncelikle kampanyanın yeterince duyurulması amacıyla 1 aylık bir süre konmalı bence, bu sebeple 17 Kasım Cumartesi gününü uygun gördüm ben.

Katılan arkadaşların sadece "Terörü lanetliyoruz, şehitler ölmez" gibi cümlelerle değil, kendi kişisel görüşlerini içeren, tıpkı bir kompozisyon yazar gibi kendi duygularını, yaşadıklarını paylaşması asıl amacımız olmalıdır. Örneğin terörle yüzyüze gelmiş, yakınını teröre kurban vermiş arkadaşlarımız varsa bunları, kendi gözlemleriye neler hissettiklerini paylaşabilirler veya kimi arkadaşlarımız terörü sonlandırmak için ne gibi önlemler alınabileceği hakkında yazabilirler, Türkiye 'de terörün geçmişi hakkında tarihsel süreç incelenebilir ve bunun gibi çeşitli yönlerden terörü konusu enine boyuna irdelenebilir.

Kampanya için acilen bloglarımıza koymak üzere destek grafikleri hazırlanır ve kampanya bir çok alanda tanıtılabilir.

Ben kampanyayı hemen başlatmak istiyorum ama süreci birlikte oluşturmak istedim, bu sebeple fikirlerinizi aldıktan sonra hemen anasayfadan tanıtımını yapabiliriz.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi lütfen cevap olarak yazınız.

Tags: blog, kalem, kampanya, kampanyası, karşı, teröre, türk, yazarları

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

öncelikle tebrik ederim bu düşünceyi ortaya atan arkadaşımıza ve ona destek olan herkese :)
bende istediğiniz her konuda yardımcı olmaya hazırım .çevirmenlik yapamam ama sanırsam :P
görsellik renk uyumu dikkat çekimi üzerine hastalık derecesinde titizliğim vardır bu sebepten zanederim tasarım grubuna faydam dokunur .emr edin yol gösterin yap deyin yeter.

Reply to This

Tezkerenin onaylanmasından sonra yurtdışındaki arkadaşlar "Türkiye Irak'la savaşa mı giriyor?" gibi sorular yöneltmeye başladılar. Anladığım kadarıyla dünya medyası terörden çektiklerimizi görmek ve göstermek istemiyor. Bu bağlamda bununla ilgili bir yazı yazmıştım. Direk olarak "Terör'ü lanetliyoruz" gibi değil de, "Türkiye yapması gerekeni yapıyor, Irak'la değil, terörizmle savaşıyor" gibi bir yazıydı bu.

İngilizcem öyle süper değil, yazım hataları varsa, artık kusura bakmayın, ama desteklerseniz mutlu olurum. Mesela sosyal imlleme sitelerinde bunu yayabilirsiniz. digg, stumble, delicious, furl, reddit, facebook gibi platformlara gönderebilirsiniz.

Adres şöyle: http://n4me.net/turkey-wars-iraq
Selamlar

Reply to This

arkadaşlar bu güzel fikir ortaya atıldığından beri bir şey düşünüyorum. Web sayfasının güvenliği. Başka bir konu daha varki o her şeyden önemli. Şu anda gerek yazılı gerekse görsel basın üzerinde korkunç bir iktidar baskısı başlamış durumda. Öte yandan bağımsız bir host da karşılaşacağımız finansal problemler. Benim nacizane düşüncem bu tabiki. Alan adını alalım ama platform olarak Blogger kullanalım. Ne dersiniz. Hacklanme riski ve diğer saldırılara karşı daha korunaklı olması nedeniyle bunu düşünüyorum. Ayrıca sadece biliyorsunuz web sayfalarının sadece kod ayağı yok birde programlama ayağı varki bu çok önemli. Tabiki bu arada bağımsız host kullanan arkadaşların deneyimleri çok önemli. Wordpres kullanabiliriz ama wordpres yerine (CMS)ajax tabanlı bir platform kullanırsak mı daha iyi olur gibi şeyler düşünüyorum. Bu konuda gerçi aramızda çok yetkin canavar gibi arkadaşlar var. Onların hiç burda yorumlarına raslamıyorum. Acaba bu fikirden haberlerimi yok yoksa böyle bir oluşum içinde bulunmakmı istemiyorlar onu bilmiyorum. Ama bilsinlerki onlara bu harekette çok ihtiyacımız var. Bu arada tanışma toplantılarına bu kadar ilgi gösteren arkadaşlarıda burada görmek istiyorum şahsen aynı heyecan ve istekle. Sizler bütün bunları enine boyuna iyice bir düşünün derim ben....Katılım ne kadar çok olursa o kadar iyi bence....

Reply to This

bu güzel hareket için tebrik ederim. tkk kampanyasında tüm gruplara üye olup daha çok şey yapmak isterdim ama anlamadığım için kuru kalabalık yapmamak adına yalnızca haber grubuna üye oldum. bu konuda da elimden geleni yaparım ;)

Reply to This

kampanyaya destek veriyorum. emeği geçenlerden ve geçeceklerden Allah razı olsun.

haber grubuna üye oldum. ulaşabildiğim herkesi haberdar edeceğim. elimde yüzlerce mail adresinden oluşan mail listelerim var. onlardan başlayabilirim. ama ortak bir duyuru formatımızın olması ve herkesin bunu kullanması bence daha iyi olur.

kampanyada gelinen son nokta neresidir? kısaca bir özetlerseniz sevinirim.

Reply to This

Bu kampanya öncesine kadar pek aktif değildim TÜRK Blog Yazarları'nda. Ama bu kampanya hoşuma gitti. Tebrik ederim. Ve mümkünse İngilizce çevirmen olarak elimden geldiği kadarıyla yardımcı olabilirim ;)

Reply to This

böyle bir organizasyonda kendi aciz kalemimle yer almak gurur kaynağından başka bir şey değildir benim için.

ben de ufak bir fikir önermek istiyorum: bloglar arasında terörle ilgili en güzel -nasıl olacaksa?-, en etkili yazıyı yazanın yazısı da yabancı dillere çevrilerek tüm türk blog yazarlarına üye bloglarda yayımlansın. isteyen türkçesini de yayımlasın.

Reply to This

Reply to This

Merhaba kampanya dahilinde her ne yapılacaksa seve seve katılmaya hazırım...Ben bu ülkeye 42 yıl bifiil Silahlı Kuvvetlerde görev yapmış bir insanın kızıyım...Bana öğretilen ilk şey insanları dilleri, dinleri ve ırkları için sakın ayırt etme . Ta ki özgürlüğün ve toprağın için bir tehdit unsuru olmadıkça....Ve senin kalbin bu topraktan yapıldı ( Topraktan gelme ) sakın olaki yurdunu terketme ...Eğer bir gün kişisel çıkarların için dahi olsa bu yurdu terkedersen öldüğünde seni hiç bir toprak almaz....

Üzerine oynanmış tüm oyunları çözmüş bir ülkenin insanıyım biliyorum ki asla ülkem sınırlarında yaşarken ikinci sınıf insan muamelesi görmemiş bu insanlar kafalarını kendi çıkarları için karıştıranların oyununa daha fazla gelmemeliler...Tarihte hiç bir kara parçasını ÜLKEM diye sahiplenememiş bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti içinde nefes aldıkları sürece varolacaklarını geri kalan düşüncelerin deli saçması olduğunu anlamaları için zaman çok geçtir....

Hiç bir azınlık Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşadıkları kadar özgür değillerdi....Bazı haklarını elde etmek adına kimse onlardan ruhlarını satmalarını istemedi....Dansöz beyinlerin kuklası olmayın...

Cahilliğin sınırsızlığında kendi benliğini yitirmiş ve yıkanmış beyinleri bu topluma kazandırmak adına gene kucak açıcak olan Türkiye Cumhuriyetidir...İster kürt ister Ermeni isterse yahudi olsun önemli olan özünü ve tarihini bilmektir...Tarihi olmayan bir milletin sapıtmasını naklen izlediğimiz bu zamanlarda tek düşünce Bilmin, İlkelerimizin ve Aklın birliğinden çıkmadan birlikte hareket etmektir....

Türk Kürt Kardeştir, bunu bozan kalleştir... Gündüz bu sloganı atar gece oldumuda mehmetçiğe karşı kalaşnikofla mermi atarlar....Benim Mehmedim ölüyor senin canın yanmıyor mu? .....NE KARDEŞLİĞİ BU OZAMAN

Benim sözüm bitmez tüm kudretimin gücü DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR

Saygılarımla

Reply to This

bu güzel yorumunuzu yayınlamak isterim. Bir şey bu kadarmı güzel ifade edilir...Her gün onlarca bu konuda yazılanları, çizilenleri okuyorum. Hiç bu kadar güzelini okumamıştım. Yüreğinize sağlık mı demeliyim...Sevgiyle kalınız....

Reply to This

Teşekkür ediyorum ....Bu bir yansımadır sizde sevgiyle kalın ...

Reply to This

Agnus Dei tebrik ediyorum.Duygularımızı çok güzel ifade etmişsin..Sevgiler..

Reply to This

RSS

Hakkında

Mert Ulas Mert Ulas created this social network on Ning.

Create your own social network!

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create Your Own Social Network

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!