Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Artık iyice yükselen terör eylemleri kapsamında Türk Blog Yazarlarının tepkisini dile getirmek adına "Teröre karşı kalem" kampanyası aklıma geldi. Amaç tıpkı Blog Action Day'de olduğu gibi belirlenen bir gün de katılan tüm türk blog yazarları terör hakkında yazmasını sağlamak böylelikle tepkimizi dile getirip gündem oluşturmak olacaktır.

Öncelikle kampanyanın yeterince duyurulması amacıyla 1 aylık bir süre konmalı bence, bu sebeple 17 Kasım Cumartesi gününü uygun gördüm ben.

Katılan arkadaşların sadece "Terörü lanetliyoruz, şehitler ölmez" gibi cümlelerle değil, kendi kişisel görüşlerini içeren, tıpkı bir kompozisyon yazar gibi kendi duygularını, yaşadıklarını paylaşması asıl amacımız olmalıdır. Örneğin terörle yüzyüze gelmiş, yakınını teröre kurban vermiş arkadaşlarımız varsa bunları, kendi gözlemleriye neler hissettiklerini paylaşabilirler veya kimi arkadaşlarımız terörü sonlandırmak için ne gibi önlemler alınabileceği hakkında yazabilirler, Türkiye 'de terörün geçmişi hakkında tarihsel süreç incelenebilir ve bunun gibi çeşitli yönlerden terörü konusu enine boyuna irdelenebilir.

Kampanya için acilen bloglarımıza koymak üzere destek grafikleri hazırlanır ve kampanya bir çok alanda tanıtılabilir.

Ben kampanyayı hemen başlatmak istiyorum ama süreci birlikte oluşturmak istedim, bu sebeple fikirlerinizi aldıktan sonra hemen anasayfadan tanıtımını yapabiliriz.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi lütfen cevap olarak yazınız.

Tags: blog, kalem, kampanya, kampanyası, karşı, teröre, türk, yazarları

Paylaş Twitter

Reply to This

Replies to This Discussion

Sonuna kadar destekliyorum. Dilerim hayallerimizi kismen de olsa gerceklestirebiliriz.

Reply to This

Sadece pkk için söyleyecek olursam ben bu kampanyayı pek olağanüstü bir şey görmüyorum asıl olması gerekenler ortada yokken hep aynı şeyleri yapıyoruz. Hayatım boyunca edindiğim bilgilerin dışında bir haftadır tarafsız ciddi bir araştırma içerisine girdim.
Bu araştırmaların sonucunda yazacağım yazılara kim katılacak cevap hiç kimse çünkü tarafsızca bir yazı olacaktı devletin de sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorum. Her şehit düşen askerimizin kanıyla kimlerin zengin olduğunu da öğrendim. Ben bir Kurd olarak ölen şehitlerimize ağlarken bir yandan ihanetle suçlanacağım niye mi çünkü benim evimde iki tane çanak var diye. Güneydoğuya gidin nereye bakarsanız her yerde roj tv izlediklerini görürsünüz. İşte bütün bunlar vatan hainidir yani Kürtlerin çok büyük bir çoğunluğu vatan hainidir.
Ben vatan hainiyim çünkü benim kardeşim dediğim kişiler dağda Mehmetçiğe kurşun sıkıyor.
Ben bir vatan hainiyim çünkü Mardin dağının hemen girişinde yazıldığı gibi "Ne mutlu Türküm diyene" diyemedim.
Ben vatan hainiyim çünkü DTP’ ye oy verdim.
...
...

Daha 8 yaşındayım buradaki olayı hatırlar gibiyim ve ondan sonrasını da hatırlıyorum. Daha yeniydi dayım bize geldi ne oldu dayı üzgünsün, evet yeğen çünkü köyümüz boşaltıldı. Daha dün oluyordu Mardin'de OHAL vardı komutalar her gün geliyordu silah kontrlolu diye çamurlu çizmeleriyle bizim evi darmadağın ettikleri. Zavallı annem her gün halı yıkamaktan tırnakları kırılmıştı. Az mı gördüm bizim köye rast gele ateş edilmesi abimin damdan kaçışını izlediğimde bir haber alıyordum dün akşam rasgele ateş sonucu bir köylü ağır yaralı şuan komada diye. Babam Kürtçe şarkılardan bir arşiv yapmıştı ,Kürtçe kaset yasak olduğunu bilmiyor muydun baba ne yaptın sen ah içlerinde Sezen Aksu'nun kaseti de vardı oda ardan gitti. Nusaybin’de bir çağ çağ deresi vardı Sadece MASUMLARIN kanıyla kızıla boyadığını da hatırlıyor o günden bu yana bir ağıttır dilimizde söylenir.

"çeme nısebine sor buya jı xweyne"

<<Kusura bakmayın Kürtçe okuma yazmam olmadığı için imla hatası yapıyorum<<

Ben göç nedir bilmedim hep Mezopotamya’da yaşadım. Benim yerim yurdum hep aynıydı birçok ülke geçti oradan bütün Dünyanın gözü bizim toprağımızda ben geldim Türkiye'ye dedim ki benim vatanım sensin sana ancak ana diyebilirim sen rahat ol ne İngiliz ne de Fransızların gelmelerine müsaade ederim ben tek başıma kanımın son damlasına kadar savaşırım. Yalnız anacığımdan bir şey isterim yeter ki beni sev. Sevginin gücünü bilmezsiniz işte ben anacığımın en ufak gülümsemesiyle bütün düşmanları püskürttüm. Sonra gel zaman git zaman anacığım beni hain belledi
"ya Türksün ya da piç"
....
Daha birçok şey söyledi... Bana diyor ki benim tek bir çocuğum var, ya sende Türküm diyeceksin ya da çek git istemiyorum seni. Ama Çanakkale... Dedim bana hiç bir şey demeden defol git dedi.

Peki, ben ne istedim ki vatan haini oldum;
Ana dilimi yabancı bir dil öğrenir gibi kursa giderek değil daha küçük iken öğrenmek istedim. Benim de okuma yazmam olsun okumayı 20 yaşında sökmem bana utanç veriyor hem kafam almıyor evlilik, iş güç derken ana dilim ortadan kayıyor. Ben bir şey istedim ufak bir gülümseme. Ne olurdu benim Türk kardeşim bana canım kardeşim desin çok mu zordu?
Alay edilmekten bıktımmmm ben, şu adam Kürt kronun teki zaten. Üniversite okumuş mastır yapmış olsun canım Kürt değil mi okusa ne olur.
Şimdi bir kampanya çıkmış gündemde zaten terör var media ne derse biz de papağan gibi ötmeye alışığız. Daha bir vatandaş olarak wikipedi'yi bile bilmiyorken ne araştırmadan bahsedeceğim. Kütüphanelerimiz bom boş olursa tabi ki haberi televizyondan alırız o ne derse doğru söyler. Ben bütün bunların hiçbirine inanmıyorum ortada eylem yapan delikanlılar var ya o Türk bayrağını bile hak etmeden taşıyıp bağıranlar işte ben bir vatan haini olarak dahi onlardan çok daha bu ülkeyi koruyacağıma inanıyorum.

devamı sonraki yorumda..

Reply to This

Benim yerim yurdum bellidir mezopotamyada doğdum orada öleceğim ama annem, vatanım hep Türkiye olsun isterim bir şartım var beni Kürt olarak bilsin bireysel olarak tüm haklarımı isterim. Ne hakkı diyenleri duyar gibiyim ah keşke sizde bir Kürt olsaydınız doğarken suçlu ne demekmiş beni çok iyi anlardnız.

Söz kampanyadan çıkmış bu vatanın bölünmesini istemeyen el kaldırsın. Benim çok büyük bir utancım var adı kan davasıdır ondan çok iyi bilirim ki kan, kan ile temizlenmez. O yüzden ben Kürt olarak operasyona hayır dedim. PKK uzaydan gelmediklerini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum bu konuda belki yanılıyorum kusuruma bakmayın. Büyük bir çoğunluğunun Kürt olduğunu biliyorum işte bu vatan haini Kürtler. Ama size bir şey söyleyeyim mi benim yerim yurdum belli olsa da yetim kaldım ve sevgiye muhtaç bir şekilde yaşıyorum kim bana oğlum derse inanıyorum işte. Sevgiye muhtaç yaşamak çok zordur bunu ben çok iyi bilirim. Bu vatanın bütünlüğü için tek çare bir kampanya o da SEVGİYE MUHTAÇ KURDLERİ sevgiyle yaşatmak. Biliyorum bir Türk olarak beni seviyorsunuz ama ben kendim olmak istiyorum benim Kürt tarafım sevgisiz kalmasın. Ölen şehitlerimizin kanıyla cepleri dolanlar bu sitemime kızacaklardır biliyorum ama tek çare budur. Kürtçe de meşhur bir atasözümüz vardır

"köpeğine taş atmasan kimse ona taş atmaz"
köpek bizde en aşağılık anlamına gelir. Ben bunu dahi kabul ediyorum yeter ki bana taş atmayın bir gül atmayı çok görmeyin inanın attığınız her gül bende sayılıdır ve ben çok fazlasını bile vereceğim.

Reply to This

Muzaffer kardeş;
55 yaşındayım. Belki ben Mardin de 22.seyyar Jandarma Tugayı çevresindeki tel örgü kenarında nöbet tutarken konuşmaya çalıştığım 10 yaşlarındaki çoban çocuk belkide sendin. Ama unutmaki o zamanlar 1974 yıllarında Kürt, Türk diye bir şey yoktu. Ermeni, yahudi diye bir şeyde yoktu. Çünkü benim ermeni ve yahudi arkadaşlarım aynı dönemde benimle beraber askerlik yaptılar. Hiçbirinin nüfus cüzdanında gerçek adları yazmazdı Ali(Harutuyn), Murat(Henri) olduğunu bizden başka bilen yokdu. Ama onların ben ermeni olduklarını seneler sonra bir düğünlerine gittiğimde öğrenmiştim. Biliyormusun ki o yıllarda da o yörede bölüğümden çok asker arkadaşlarımı yitirdim. Senin hemşerilerin hudutta çok arkadaşımı vurdu. Ama bir şeyi bilmelisinki bende senin gibi KÜRT asıllıyım ama ne annem nede babam biz yetişkin yaşa gelinceye kadar bizlerle tek kelime kürtce konuşmadılar ve kürt olduğumuzu söylemediler. Ne zaman ki köyümüze gittiysem ancak o zaman öğrendim. Köyde herkes kendi aralarında kürtce konuşuyorlardı. Kendimi başka bir ülkede zannetmişdim. O zaman hangi dilde konuştuklarını sorduğumda aldığım cevap kürtçe oldu. 30 sene çalıştığım iş yerinde arkadaşlarımsa benim hiç bir zaman kürt olduğumu bilmediler. Bir gün söylediğimde ise hepsi güldüler ve bana inanmadılar. Mardin de 3 ay bakkaldan yumurta alamadık. Çünkü yumurtayı biz yumurta diye istiyorduk. Ne zamanki hegg dedik ve biz yumurtaya kavuştuk. Diyeceğim evet PKK uzaydan inmedi ama tarihi okuduysan şayet Şeyh Said de uzaydan inmemişti.....Sonuç olarak edebiyatın çok güzel......belkide şiir de yazıyorsun ama birde camın öbür tarafından bak ve 1983 öncesini iyi incele. Eğer öteki taraf, onlar denseydiniz GAP gibi bir proje sizin o taraflara yapılmazdı. Ben 1974 de izine gelip giderken Diyarbakır dan uçak la gelip gidiyor Şehmusun gökdelen gibi binasının altında baklava yiyordum. Kaçakcılar çarşısından da çay ve fincan alıp anama götürüyordum......Ana dilimi bilmediğimden Vatan diliyle .....Sevgiyle kal

Reply to This

Arkadaşlar, öncelikle sizin fikirleriniz doğrultusunda 17 Kasım Cumartesi yerine 4 Kasım Pazar gününe çekiyorum tarihi. Yalnız tarihi öne çektiğimiz için çok iyi organize olup hızlı davranmalıyız. Öncelikle yazılacak olan yazıların içerikleri hakkında:

1) Yazılar politik içerikli olmamalıdır. Bu kampanya hepimizin bir bütün olarak teröre karşı duruşumuzu sergilemektedir. Sizce yapılması gerekenleri yazabilirsiniz, yapılmamış olanları yazabilirsiniz ama işin içine lütfen politikayı karıştırmayalım. Bu defalık karıştımayalım, zaten zor bir dönemden geçiyoruz, hepimizin yapıcı ve birlik olması gerekli.

2) Hepimizin çok yoğun duygular beslediğini biliyorum, içimiz kan ağlııyor ama yazılarımızda küfür bulunmamalı. Unutmayın ki yazılarımızın ciddiye alınması için düzgün bir dille yazılmalıdırlar. Yazılar yabancı dillere de çevrileceğinden küfürlü yazılar bizi kötü gösterir.

3) Yazılarımızda elimizden geldiğince yapıcı olalım, unutmayalım ki bizim sorunumuz, derdimiz yüzyıllardır aynı toprakları paylaştığımız kürt vatandaşlarımızla değil, bizim derdimiz ülkemizi bölmeye ve kaosa sürüklemeye çalışan PKK terörüdür. Hikayenin iki tarafını da dinleyelim, çözümler üretmeye çalışalım.

Yazılarımız da yazabileceğimiz konulardan benim aklıma gelenler;

1) Terör hayatımızı nasıl etkiliyor (kişisel duygu ve görüşleriniz)
2) Bir yakınınızı terör yüzünden kaybettiyseniz o anı ve hissettiklerinizi yazabilirsiniz.
3) Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan Türk/Kürt arkadaşlarımız orada ki durumu, terörün hayatlarını nasıl etkildiğini anlatabilir
4) Türkiye'de terör tarihsel bir süreç olarak incelenebilir akademik yazı formatında
5) "Türkiye 'de terör hiç olmasaydı hayatımızda neler farklı olurdu, Türkiye şu an nerede olurdu" konusu incelenebilir.
6) Türkiye'de ki terör ve dünya ülkelerinin bu terörü dışarıdan nasıl gördükleri incelenebilir.
7) Terörü sonlandırmak için yapılabilecek yapıcı çözümler neler olabilir
8) Terör nasıl ve neden başladı konusu incelenebilir.
9) Dünya'de ve Türkiye'de terör karşılaştırılabilir, dünyadaki diğer terörist organizasyonlarla farkları ve benzerlikleri incelenebilir. ( Bu özellikle yabancıların durumu anlamasına daha çok yardımcı olacaktır)

Benim şu anda aklıma gelen konular bunlar. Siz bu konulardan birini seçebilir veya kendiniz bir konu bulup burada bizimle paylaşabilirsiniz. Yazılarınızı şimdiden yazmaya başlamanızı tavsiye ederim ama 4 Kasım tarihine dek yayınlamayın. Eğer zaten önceden yazmış olduğunuz bir yazı varsa bu yazıyı gerekirse inceleyin, geliştirin ve 4 kasım tarihinde tekrar yayınlayın.

İşin yazı kısmını bu cevabımda özetledim, bundan sonraki mesajımda da işin organizasyon kısmını anlatıcam.

Reply to This

Ben yazıların tam tersine politik (siyasi) olmasından yanayım. Birilerini eleştirmek diğerlerinden yana olduğumuzu göstermez. Örnek olarak AKP'yi eleştirmek CHP'li olduğumuzu göstermez. Ortada birilerinin yaptığı ve ülkemizin varoluşunu tehlikeye atan yanlışlar varsa bunlar eleştirilmelidir, hem de sonuna kadar.

Reply to This

aynen katılıyorum. Aksi takdirde eleştirilere tepkili olan iktidar basını susturmak daha doğrusu tek ses haline getirme çabalarına katkı yapmış oluruzki bu hareketin anlamı kalmaz....

Reply to This

Öncelikle yapmamız gereken iş bölümü Olcay arkadaşımızın dediğine paralel olarak:

1) Organizasyon takımı: Benimle birlkte 2-3 kişi olacak, görevleri organizasyonu, halka ilişkileri ve diğer takımlar arasında ki kooordinasyonu sağlamak

2) Tasarım takımı: Görsel destek grafiklerini tasarlayacak, kurulacak sitenin dizaynını tasarlayacak. 2-3 kişilk bir grup

3) Kodcular: Alınacak olan domainde katılımcılar için form kodlaması (formda kimler katılıyor, katılanların yazılarının yayınlaması) Bunun dışında yapılacak olan site wordpress tabanlı olacak bu yüzden wordpressden anlayan birilerinin olması iyi olur. 3-4 kişi

4) Gönüllü çevirmenler: yazıları bildikleri yabancı dillere çevirebilecek gönüllü çevirmenler. Takım ne kadar fazla olursa o kadar iyi.

5) Haber takımı: Bu takım organizasyon haberini ellerinden geldiğince yayacak. Gerek forumlarda, gerek bloglarda yorum olarak, yayabildiği her platformda bu organizasyon haberini yayacaklar. Sosyal çevresi geniş arkadaşların katılması gereken bir grup. Takım ne kadar fazla kişi olursa o kadar iyi.

Arkadaşlar ben bütün bu gruplar için Türk Blog Yazarları altında gruplar oluşturdum. Yalnızca görev yapacağınız gruba/gruplara üye olun lütfen çünkü üye olduğunuz her grupta size muhtemelen bir iş verilecektir. Birden fazla gruba üye olabilirsiniz ama sorumluluklarınızdan kaçmayın lütfen, zamanımızı kısıtladığımız için bu işin altından hızlıca kalkmalıyız.

Teröre karşı kalem kampanyası (TKK) iş bölümü grupları

1) Organizasyon takımında bulunmak isteyenler buraya
2) Tasarım takımında bulunmak isteyenler buraya
3) Kodcu ve Wordpress takımında bulunmak isteyenler buraya
4) Çevirmenler takımında bulunmak isteyenler buraya
5) Haber takımında bulunmak isteyenler buraya

üye olsun. Yapacakları işleri buralardan öğrenecekler. Hızlı olabilmemiz için katılım çok önemlidir.

Reply to This

Hız önemli ise msn adreslerini burada yada başka biyerde paylaşmamız faydalı olabilir.

Reply to This

Gönüllü Çevirmenlere destek olabileceğimi düşünüyorum. Gönüllü Çevirmenler Topluluğu'ndaki arkadaşlarımın da bu konuda bizlere yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. KOnuyu onlara açacağım.
www.gonullucevirmenler.org

Reply to This

Hocam ben de ülkemin bizimle ilgilenmediğini söylemedim. Bir Türk olarak bütün haklarımızı veriyorlar. Kurd olduğumu niye saklamam lazım utanç verici bir şeymi yaptım yoksa?Ben kendi yurdumu hiç bir zaman terketmedim vatanım olarak da Türkiye'yi istiyorum ama siz ne derseniz deyin ben Türk olamam. Küçükken andımız okunurken hocalarımız dahi bize bir şey aşılıyorlardı "Kurd" kelimesini kötü olduğunu onu sadece PKK ile özdeştiriyorlardı ben de "Kurmancim" diyordum soranlara yani bunun Türkçesi "KURKUM" diye çeviriyordum. Siz nöbet tutarken size arkadaşlık yapan sizin için büyük zevkele bakala giden bendim belki bir çoban değildim ama en iyi arkadaşım sendin çünkü ben sizinle büyüdüm sanmaki Türkçe'yi okulda öğrendim bunu siz öğrettiniz bana en iyi arkadaşım olarak. Hep sizinle grur duyoyordum çünkü ben "Kürküm " deyince ilk defa gülümseyerek yok oğlum sen Kurdsün, pkk ayrı birşey diye açıklama yaptınız. İnanır mısın ben üniversiteye kadar Kurdlerden nefret ederek büyüdüm çünkü bana bir şey öğretilmiş karışma böyle işlere, sen okumana bak. Kurdlerin çoğu cahil, kapkaçcı değilmi zaten. Birbirimize en büyük ihaneti zaten biz yaptık ortaya hizbullah gibi terör çıkartarak. Ve 20 yaşına kadar nefret ettiğim kökenimi ne oldu da şimdi canımdan çok seviyorum. Yoksa kendimi buldum diye beynimi mi yıkamışlar bak bu aklıma gelmemişti olabilir. Yaşım belki çok küçük olsa da her kökten ve siyasi bir ortamım vardır. MHP ocaklarına az mı gittik aynı zaman da DTP ninde. Ben ikisi arasındaki farkı görünce kendimden utandım. Benim cahil halk dediğim kardeşi dediği fakirlere erzak götürüyordu elimden gelen bu diyordu ne cömert insanlar varmış benim halkımın arasında kendinden çok kardeşini düşünmesi. Kendimi hep cömert olarak görürdüm ama onları görünce bir okumuş olarak yapmam gerekenlerin olduğuna inandım bilgi verecektim. İlk okul mezunu kardeşimin Kürtçe okuma yazması olması beni utandırıyor.

Geç kalmış bir işe girdim ilk başta bu Kurdler kimdir, ne ister diye başladım. Zaman içerisinde birçok şeyle karşılaştım bebek katili pkk'yı da tanıdım bazen aynı katilin kılığına bürünüp başka birlilerin olduğunu da gördüm. Daha birçok şey siyaseten beynim bulandı birden hepsine söyvmeye başladım bıraktım... tekrar girdim. Sarkaç gibi dolanıp durdum, kendimle bir savaş verdim bu Kurdler değermi buna diye, birçok şerefsizlik yapanlar bendendi. Sonra grup yorumun bir şarkısı aklıma geldi
"insanların içindeyim,
insanları seviyorum "

Kendimi temizlemeye karar verdim kapkaççı ruhmu temizlemeye araştırmaya giriyorum bakıyorum bunun arkasında birçok şey dönüyor. Ne yanlış tanımıştım kapkaççı dediklerim insanlar meğer bir piyonmuş. Ben bir şey anladım Kurdler hep piyon yaşadı fındıklara çalışmaya giderken az mı laf yedim daha bir çok piyon görevini görürken bakıyorum bizim aşiretler var adamlar para içinde yüzüyorlar bizi sömürüyorlar devlet baba sağolsun onların arkasında. Yılmak yok yola devam dedim şu taşı bir kaldırayım dedim bakalım altında neler çıkacak. Gücüm yetmedi hala bocalıyorum çünkü bu tek kişilik bir iş değildi.

Güneydoğudaki oyunlar saymakla bitmez devletin piskolojik baskısından tutun,mafya ve diğer dış ülkeler. Hepsinin gözü bizim topraklarda. Ben ne kadar korkak biri olursam dahi vatan için en yürekli insan olduğumu iyi biliyorum. Tecrubem var sonuçta.

Kısacası biz sevgiye susadık bize gülenlere aldanıyoruz işte, hani bu dizilerde bir Kürtçe kelime duyduğumuzda yüzümüz sevinçten kıpkırmızı oluyor sizce bu doğal bir şey mi? Şunu şöyle bir benzetme yapabiliriz amarikan filimlerinde sizi rencide etmek dışında Türkçe konuşmaları işte biz bunu duyguyu kendi vatanımızda yaşıyoruz başka ülkelerde değil.
Daha bir çok şey var ve biliyorum ki ben ne dersem diyeyim herkes bildiğini okuyacaktır hem ne güzel bir kampanya olmuş siz terörü lanetlerken biz bir terör olarak içimiz buruk bir şekilde izleyeceğiz ama sanmayın Kürtler yurdunu terk edecek diye, ne amerikan ne ingiliz hiçbiri bizim gücümüze karşı koyamaz çünkü biz haklıyız kimse dağdan gelip bağdaki kovamaz. Sizin bana söylediklerini çok iyi biliyorum ben Şeh Said'ten öncesini de okuyorum hala devam ediyorum araştırmaya çünkü benim bilmem gereken birçok şey var. Şu turban meselesi gibi bir şey oldu benim Kurd olmam size daha fazla zenginlik katacaktır düşünsenize bir çok kültürün yaşadığı bir ülkede yaşıyorsunuz. Biz zengin olmayı niye istemiyoruz yok "ya Türk ya da ..." devam ediyoruz. Bu ülke ne olursa olsun bölünmeyecektir ben buna musaade etmeyeceğim ama hala ben bir vatan hainiyim. Ben bu kampanyaları izlerken içimden bir şey diyeceğim
"yaşasın eşitlik-biji aşiti"
yaşasın halkların kardeşliği

Ben de bir kampanya düzenliyor hatta domain de buldum www[nokta]sevbenivatanim.com diye. Ama kimsenin katılmadığı bir kampanya ben diyorum ki bize oyunlar yapıldı PKK dahi kandırılmış kardeşim diyorum. Herkes bunu çok iyi biliyor ki tek çare budur ama ya inadımız ne olacak vatan kimin umrunda piskoloji darbelere karşı dayanmış biri olarak herzaman için söylerim bunu
"biji aşiti"

Gelecekte Analiz sonucu;
Türkiye yaptığı operasyon yüzünden büyük bir bedel ödedi birçok mehmetçiği can verirken aynı zamanda maddi sıkıntılar yaşıyor

Yeni nesil eylemler artık sanal mucadele oldu, milyonlarca kişinin katıldığı blog yazarları teröre karşı seslerini tüm dunya ya duyurdu

Dış ülkeler: Türkiye bölünmeye mi başlıyor baksana öz evlatlarını katlediyorlar.

Ordu dediğini yaptı işte bu ülkeyi siyasiler değil ordunun yönettiğini tekrardan hatırlattık

Mahazun Kurtlerin bakışları arasında bir Türk dünya ya bedeldir naraları atılyor. Bu Kurdler neden ses çıkartmıyorlar acaba korkuyorlar mı yoksa başka nedenleri mi var?

En büyük acıyı Kurd anneleri yaşıyor onun çocukları birbiyle vuruşurken hegün evlat acısı çekiyor.

Ben hala taşı kaldırmakla bocalanacağım belki gücüm yetmeyecektir ama bir gün benim gibi düşünen gençler seslerini duyuracaklardır. Bir matematikçi olarak kendimi ifade edemiyorum bakasnıza edebiyatçı bile diyorlar bana ben kendimi ifade edememekten üzünç duyarken işte benden sonraki gençler Türküyle Kurduyla

yaşasın eşitlik-biji aşiti
diyecekler.Belki çok kayıp vereceğiz canımız yanacak keşke inad edip zamanında yapsaydık desek de yine sevinçli olacağız. İşte kardeşimizle barıştık diyebileceğiz.

yaşasın eşitlik-biji aşiti evet

yaşasın eşitlik-biji aşiti diyorum

yaşasın eşitlik-biji aşiti demeye devam edeceğim.Bir vatan haini olarak anılsam da hep bunu diyeceğim

yaşasın eşitlik-biji aşiti

Reply to This

Güzel yazıyosunda araştırma yaptığını söyledin.Harika.o zaman ortada dönen haritalardan, büyük orta doğu projelerinden, kürdistan projelerinden haberin olmaması imkansız ?
Yani tüm bunların nedeninin kürtlere bireysel haklarının verilmemesiymiş gibi göstermen yukardakiler altında (üzülerek söylüyorumki) masumiyetini yitiriyor.
keşke biji aşiti dediğimizde güller açsa, yurdumuz refah ve barışın yurdu olsa ama....
bir yerde haklısın, insanlar uyuyor.Magazin programları ve kurtlar vadisi izleyen gençllerden kürt ve pkk kelimelerinin ayrımını yapmasını beklemek güçtür.ama problem bu değil...
Ve gençlerin şuur düzeyi ne kadar küçük ise bu topraklarda dönen oyunlarda o kadar büyük.
Ve ordu .. ülkeyi hala ordu yönetseydi oy verdiğin DTP ve AKP hala mecliste olurmuydu ?
Pkk'lı kardeşleriniz, "aldanmış , kandırılmış , oyuna getirilmiş" kelimelerini eklemeden , bizden sadece kabul etmemizi bekleyerek , bebek katili kardeşleriniz.biji aşiti. hadi .çıkın mağalardan.güzel, kardeş günler başlıyor....

Reply to This

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!