Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Artık iyice yükselen terör eylemleri kapsamında Türk Blog Yazarlarının tepkisini dile getirmek adına "Teröre karşı kalem" kampanyası aklıma geldi. Amaç tıpkı Blog Action Day'de olduğu gibi belirlenen bir gün de katılan tüm türk blog yazarları terör hakkında yazmasını sağlamak böylelikle tepkimizi dile getirip gündem oluşturmak olacaktır.

Öncelikle kampanyanın yeterince duyurulması amacıyla 1 aylık bir süre konmalı bence, bu sebeple 17 Kasım Cumartesi gününü uygun gördüm ben.

Katılan arkadaşların sadece "Terörü lanetliyoruz, şehitler ölmez" gibi cümlelerle değil, kendi kişisel görüşlerini içeren, tıpkı bir kompozisyon yazar gibi kendi duygularını, yaşadıklarını paylaşması asıl amacımız olmalıdır. Örneğin terörle yüzyüze gelmiş, yakınını teröre kurban vermiş arkadaşlarımız varsa bunları, kendi gözlemleriye neler hissettiklerini paylaşabilirler veya kimi arkadaşlarımız terörü sonlandırmak için ne gibi önlemler alınabileceği hakkında yazabilirler, Türkiye 'de terörün geçmişi hakkında tarihsel süreç incelenebilir ve bunun gibi çeşitli yönlerden terörü konusu enine boyuna irdelenebilir.

Kampanya için acilen bloglarımıza koymak üzere destek grafikleri hazırlanır ve kampanya bir çok alanda tanıtılabilir.

Ben kampanyayı hemen başlatmak istiyorum ama süreci birlikte oluşturmak istedim, bu sebeple fikirlerinizi aldıktan sonra hemen anasayfadan tanıtımını yapabiliriz.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi lütfen cevap olarak yazınız.

Tags: blog, kalem, kampanya, kampanyası, karşı, teröre, türk, yazarları

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

Burak arkadaşım, bence de bu değindiğin konuyu en iyi sen açıklayabilirsin. mutlaka böyle bir yazı yazman lazım bence, çok da faydalı olacaktır.

Reply to This

www.sinirotesi.org

Yazıları hazırlıyoruz biz. Mert senin proje ne alemde

Reply to This

bir site uzerine yigilma yapmak cok akilci gelmedi bana ahbikan...

belki sinirotesi.org, www.iyisay.com gibi destek veren siteleri listeleyebilir. ama tum bannerlarin uzerinde sinirotesi.org adresi olmasi ve bu sitede yazilarin yayinlanacak olmasi sorunlara neden olabilir.

ilki; sinirotesi.org adresinin reklami yapiliyormus gibi ama bu hic hos degil. hele ileride hata edip google reklamlari falan koyarsaniz cok daha antipatik olur.

ikincisi; sinirotesi.org'da yayinlanacak yazilar, benim dusunce tarzimla celisebilir. banneri kaldirsam bu sefer destegi cekmis gibi olurum. kaldirmasam dusuncemle ters tepen yazilara destek vermis olurum ki bu bana uymaz.

en mantikli destek banneri turk bayragi ve siyah kurdela... tabii bence...

Reply to This

Bencede çok iyi olur. Web programlama, grafik tasarım vs. gibi işler için ben hazırım. Gelişmeleri haberdar ederseniz çok sevinirim.

Reply to This

Zamanı daha önce çeksek? Sıcağı sıcağına tepki vermek için? Bir de "tek bir yazı - İngilizce" yazıp (içinde diğer yazıların linkleri bulunan) bunu da digg'lemek işe yarayacaktır. Kurgu olarak da şöyle birşey olabilir; herkes kendi yazısının bir köşesine, bu digg'lenecek yazının linkini verir. Digg'lenecek yazının içinde de technorati api'si ile, "buraya link verenler" kısmı bulunu. böylelikle, digg'lenecek yazıda aktif, linkler olur. olabilir mi?

Reply to This

Harika bir fikir her bakımdan sonuna kadar desteğe hazırım. Fikir için MERT seni kutluyorum güzel kardeşim...

Reply to This

ben yazdım ve yayımladım, ancak yayımlamak zorundayım. dün üniversitemizde bir yürüyüş oldu, teröre lanet... ve günü geçmeden olayı yayımlasam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Reply to This

Ben de yapabildiğim kadarıyla yazılarımı ve resimlerimi koymaya devam ediyorum.
Bu olayı çok çeşitli yönleriyle anlatmalıyız ama önemli olan abd'nin kürtlerden desteğini çekmediği, Türkiye'nin yanlız sıcak takip yaptığı bir durum söz konusu olursa siyasi görüşümüz ne olursa olsun asıl amacımızdan kopmamızdır. Aksi takdirde bu onların ekmeğine yağ sürmek ve ülkeyi iç savaşa sürüklemek olur.
Artık dökebileceğimiz kadar kan da döktük gözyaşı da şimdi soğukkanlı olup stratejik ilerlemeliyiz, milletçe bir olarak.

Böyle bir olaya ön ayak olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Reply to This

Alper Akcan'a katılıyorum.Tarihi daha öne çeksek daha iyi olur.Sonra da bloglarımızda böyle bir kampanyanın varlığından bahsedelim.Bu fikri yayalım.Sadece blog yazarlarında konuşulup kalmasın bu olay.Blog yazarlarının çoğu bile bu kampanyadan haberdar olmayabilir bu forumda kalırsa.

Reply to This

Dunden beri 3 yazi ekledim bloguma konu ile alakali olarak. Gundemi surekli olarak yorumlamaya calisiyorum. Bunlari Ingilizce olarak da yapmaya calisirim. Diger tur blog yazilarimin onune cektim.

Ben tek gunluk bir calisma olmasi dusuncesinde degilim. Tepkimizi surekli hale getirmeliyiz ki unutulmasin. PKK laneti uzerimizden kalkana kadar surmeli.

Kampanyanin hic ama hic beklemeden baslamasi daha uygun olur. Bir site yapmak icin beklemek, tasarimi falan icin zaman gecirmek cok mantikli degil acikcasi.

Oyle cok sasali bannerlar falan hazirlamaya da gerek yok. Ornegin suan blogumun ustunde bir Turk Bayragi, logomun yaninda da bir siyah kurdela var ki bu ikilinin ne oldugu kolayca anlasilabiliyor.

Reply to This

Çok güzel isabetli bir düşünce olmuş. Özellikle konuya yabancı olanların aklında bir fikir uyandırabilecek ve kamuoyu oluşturabilecek bir proje fikri.

Reply to This

Bende bu konu ile ilgili bir domain ve blog hazırlamış bulunmaktayım. Ama bunu nasıl yaygınlaştıracağım bilemiyorum. Hedefim; Türk halkının hergün saat 22:00'da ışık açma-kapama eylemini yapmasını istiyorum. Bu olayın tüm yetmişmilyona yayıldığını düşünürsek gerçekten tepkimiz çok büyük olur. Site adresi: www.sehitleresaygi.com
Özellikle Mert eğer adminlik kabul ederse blogu daha güzel hale sokabiliriz. Blog, gaxxi tabanlı.

Reply to This

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!