Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Artık iyice yükselen terör eylemleri kapsamında Türk Blog Yazarlarının tepkisini dile getirmek adına "Teröre karşı kalem" kampanyası aklıma geldi. Amaç tıpkı Blog Action Day'de olduğu gibi belirlenen bir gün de katılan tüm türk blog yazarları terör hakkında yazmasını sağlamak böylelikle tepkimizi dile getirip gündem oluşturmak olacaktır.

Öncelikle kampanyanın yeterince duyurulması amacıyla 1 aylık bir süre konmalı bence, bu sebeple 17 Kasım Cumartesi gününü uygun gördüm ben.

Katılan arkadaşların sadece "Terörü lanetliyoruz, şehitler ölmez" gibi cümlelerle değil, kendi kişisel görüşlerini içeren, tıpkı bir kompozisyon yazar gibi kendi duygularını, yaşadıklarını paylaşması asıl amacımız olmalıdır. Örneğin terörle yüzyüze gelmiş, yakınını teröre kurban vermiş arkadaşlarımız varsa bunları, kendi gözlemleriye neler hissettiklerini paylaşabilirler veya kimi arkadaşlarımız terörü sonlandırmak için ne gibi önlemler alınabileceği hakkında yazabilirler, Türkiye 'de terörün geçmişi hakkında tarihsel süreç incelenebilir ve bunun gibi çeşitli yönlerden terörü konusu enine boyuna irdelenebilir.

Kampanya için acilen bloglarımıza koymak üzere destek grafikleri hazırlanır ve kampanya bir çok alanda tanıtılabilir.

Ben kampanyayı hemen başlatmak istiyorum ama süreci birlikte oluşturmak istedim, bu sebeple fikirlerinizi aldıktan sonra hemen anasayfadan tanıtımını yapabiliriz.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi lütfen cevap olarak yazınız.

Tags: blog, kalem, kampanya, kampanyası, karşı, teröre, türk, yazarları

Paylaş Twitter

Reply to This

Replies to This Discussion

Ben bu geceyi tamamen bu projeye ayırdım. Bir domain bile aldık. Şimdi üzerinde çalışıyoruz

Reply to This

Bence de hoş olabilir hatta bu sadece türkçe olarak da kalmamalı... Belki herkes yazamaz ama yazabilen tüm arkadaşlar hem türkçe hem ingilizce yazmalı böylelikle sesimizi daha çok insana duyurmuş oluruz.Türk milleti kendi içinde terörü kınasa da uluslararası olursa daha amacına yönelik olur diye düşünüyorum.Hatta bir ingilizce (olursa bi de almanca) hazır metin de hazırlanabilir.Yabancı dili çok yeterli arkadaşlar bunları kendi yazılarının sonuna ekleyebilir.Tabii bu sadece bir fikir

Reply to This

@Ahbikan: çok güzel, çalışmanız hakkında bizi de bilgilendirin lütfen, tüm bu yöndeki çalışmaları entegre edelim, geniş bir katılım sağlarız böylelikle

@Basak Esin: ingilizce fikrine katılıyorum, yurtdışından PKK hakkında bilgi almak isteyenler için Google aramalarında ingilizce yazılar üstte çıkacaktır. Bu sebeple hangi yabancı dili biliyorsa o dilde yazısını çevirip koyması çok mantıklı olacaktır. Fikrine kesinlikle katılıyorum.

Reply to This

güzel bir uygulama olur ayrıca bunun yanında ben evlerinize iş yerlerinize bloglarınıza sitelerinize TÜRK Bayrağı asmanızı öneriyorum ....
sevgilerle

Reply to This

Bu kampanya için bir destek görseli hazırlanabilir bence, hem resim hem de üstte çapraz band tarzı tüm blog platformlarına uyacak bir destek görseli yapılabilir. Ben çalışmlara başlıycam tamamlandığında haber veririm.

Reply to This

tam destek...

Reply to This

"memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

Bu bağlamda Gönüllülerden Sivil Ordu oluşturup. Hakkariye, Şırnağa, Kuzey Irak'a bu Sivil Ordu ile gidip. Tüm dünyanın dikkatini buraya çekebiliriz. Böylelikle Türk halkının ne kadar asil ve kararlı olduğunu tüm dünya görmüş olur.

Reply to This

Çok güzel bir kampanya. Herkesin birşeyler yazmasında fayda var. Ve hergün güzel yazılardan biri anasayfada yayınlanabilir. Destek grafikleri de iyii olur.

Reply to This

Ayrıca yazılar hangi boyutta olacak? Yani siyasileri eleştirebilir miyiz yazılarımızda? Hükümeti eleştirebilir miyiz?

Reply to This

gerçekten çok iyi bir uygulama olacağını düşünüyorum ama şöyle bir durum var...
göründüğü gibi ben Batmanlı bir gencim yani (sakın yanlış anlaşılmasın) kürtüm. Ama bu oalyları yapanlar malesef kürt diye tanımlanıyor yani zaten kürtler ama şu anda kütlerin bile ½90 ı onlardan nefret ediyor. Bende bu yazacağım yazı da bu olayların tüm Kürtlere mal edilmemesine değinirsem nasıl olur ... bunu sormak istedim sizlere ...

Reply to This

bence çok hoş olur.Zaten bilinçli insanlar PKK ve Kürtler arasındaki ayırımın farkında ve PKK nın asıl amacı da Türk-Kürt düşmanlığı yaratarak ülkeyi bölmek... ben şahsen böyle bir yazı görmek isterim...

Reply to This

Çok süper olur. Kalemine sağlık deriz. Bence de bu olaylar sadece ve sadece teroristlere maledilmeli.

Reply to This

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!