neden bu sınıflandırma yapılmış anlayamadım usta çırak ilişkisinin burada ki amacını çözemedim açıkcası yani yeni gelenler belli olsun diye mi yapıldı yoksa yardım olsun diyemi ... hani mesela ben çırağımya ustalardan yardım istesem bana yardım mı edecekler sanki ... bilmiyorum ama bana garip ve gereksiz geldi bu usta çırak ilişkisi haksızmıyım....
Haksızsın, usta çırak ilişkisi senin kaç yıldır blog yazarı olmana göre değişiyor. 1 Yıldan fazla blog yazarlığı yaptınsa yeni blog yazarlarına göre daha ustasındır öyle değilmi? Belki onlaırn bilmediklerini yada henüz keşfetmediklerini keşfetmişsindir öyle değilmi?
Hem şunu unutmayalım internet ortamında insanların bir birlerine yardım ettikleri kadar hiç bir zaman hiç bir yerde bukadar çok insan birbirine yardım etmiyor!
ben buna karşı değilim insanlarım yardım konusunda ne kadar açık (?) olduklarını biliyorum lakin .. ben usta çırak ayrımına kafayı takmış durumdayım sınıflandırmanın nedeninin ne olduğunu anlmadım neden böle bi sınıflandırma zaten gerçek haytatta bir sınıflandırma mevcut bunu neden sanal dünyada da devam ettiriyoruz bunu anlamıyorum ben ...
Ben artniyetle bakmıyorum olaya.
Şahsen ben örneğin blog ile ilgili bir yardım alma ihtiyacı duyduğumda blogyazarlarında ilk soru soracağım kişiler tecrübeli kişiler olacaktır. Bunu da usta çırak sınıflandırmasına göre yapabilirim.
bana katılman beni sevindirdi .. ayrıca cumhur kardeş inan sana çıraklar bazen ustalardan daha çok şey bilirler bunu bildiğini umuyorum .. ayrıca benim ustaların yardım sever insanlar oldukları konusunda şüpelerim var .. ayrıca yardım isterken bile bir ayrımcılık yapıyorsun çıraklara sormam ustalara sorarım diyosun işte benim anlatmak istediğim ayrımcılık burada başlıyor..
ya sırf eleştirmek için eleştirmeyelim orda altı üstü bir yazı yazıyor kim takıyor allah aşkına orasını benbakmıyorum oraya bile bırakın boyle şekilci şeyleri ne sınıflandırması yahu herkes bir burda illa bir sınıfa sokmaya çalışmayın kendiniziii sevgilerle
iyi bloglamalar
hala anlamamakta direniyosun anlamadım gitti ... :)) yaa ben anlatamıyorum galiba neyse yaa siz nasıl derseniz... git prof yap kendini dedi yaa basit basit ala ala :))
Neden çocuk, genç ve yetişkin diye kendimizi sınıflandırıyoruz? (Bu da senin sorunun gerçek hayata gelmiş hali) Bazen çocuklar da yetişkinleri dövebilir, o zaman sınıflandırmayı niye yapıyoruz. (Bu da senin verdiğin cevap) Ben bu işte mantık aramıyorum zaten, cumhur ilyasoglu'da söylemiş bunları sorun yapanları anlamıyorum diye, ben de anlamıyorum. Neden her şeye takıyorsunuz, dediği gibi profilinizi değişin 4-5 senelik blogcu yapın gözünüze hoş gelsin
sizin için bu kadar basit işte bende bunu anlamıyrum etiketlre okdar alışmışsınızki etiketiniz olmadan bir hiç olarak görüyorsunuz kendinizi aslında bunda sizin suçunuz yok sistem böle :((
pantogrator bir sitemde bulunuyor bununla ilgili hiç bir yorumda bulunamam, çünkü kimseyi tanımıyorum beni de ilgilendirmez.
Ben çırak, usta gibi terimlerle ilgili bir hak verişte bulundum.
Ancak o kadar kafaya takılacak bir şey değildi...
Ama çömez demek yerine profilinde "blog tecrübesi: 3-6 ay " gibi bir açıklama konabilirdi.
Bu hem pantogratorun "sınıflama yakınmasına" hemde ilyasoğlunun "ben tercübeye bakarak soru soruyorum" sözüne uygundur.
Eleştiriyorum ve çözümü sunuyorum ;) inşallah "eleştirmiş olmak için eleştiriyor" sözü beni kapsamıyordurrr.
gene saol katıldığın için ... sunduğun çözüm mantıklı bende bunu demek istiyordum ama elştirmek için eleştirilir diye bilirim zaten eleştirme kaygısı olmadan eleştirilemez mantığa ve eleştirinin sistematiğine aykırı olur ....