Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Tarih: 3 Kasım Cumartesi
Saat: 16:00
Yer: Taksim Oda Cafe (Taksim Meydanı, Sıraselviler Cad. No: 9 Taksim, Tel: 0212 - 334 85 00) Harita için tıkla!
Konu: Bu sefer panel formunda yapılacak olan buluşmamızda konumuz "Yorumlar ve okuyucu etkileşimi"
Katılım Formu: Burada !

Buluşmanın Ramazan ve Bayram tatilinden sonra 3 Kasım Cumartesi tarihinde yapılması planlanıyor. Bu buluşmamızda sunumlar yerine belirli bir konu
üzerinde karşılıklı sohbet ve tartışma yapılmasına karar verdik. Bu buluşmada ki konumuz "Yorumlar ve okuyucu etkileşimi" olacaktır. Bu konu dahilinde;

- Bloğunuzda okuyucularınızla etkileşiminiz ne kadar?
- Yorumları ne kadar önemsiyorsunuz?
- Genelde hangi türde yazılarınıza daha fazla yorum geliyor?
- Size yorum bırakan diğer blog yazarlarını takip edip siz de onlara yorum bırakıyor musunuz?
- Etkileşimi ve geri beslemeyi arttırmak için neler yapılabilir?
- Yorumlar da beğenmediğiniz neler oluyor? Yazı dili, yıkıcı eleştiri, spam yorum vs..

gibi ve benzeri konular tartışılacaktır.

Yer olarak son iki toplantımızın gerçekleştiği Taksim Oda Cafe'de gerçekleşecektir. Saat 16:00'da başlayacak buluşma yaklaşık olarak 3 saat sürecek ama tabii ki sohbet ortamı olacağı için isteyenler erken çıkabilir veya sohbetin sarmasına göre daha da fazla kalabilir :) Katılacak arkadaşlarımızın katılım formunu doldurmalarını rica ederiz.

Hepinizle 3 Kasım Cumartesi saat 16:00'da Taksim Oda'da görüşmek dileğiyle...

Tags: 4., blog, buluşması, etkinlik, geleneksel, sosyal, sunum, türk, yazarları

Reply to This

Replies to This Discussion

Bence aynı tarihte olamayacağı için bu ay olmaması daha iyi olacaktır. Eğer 20 Ekimde olursa kasım buluşması da kayacak böyle böyle kaya kaya gider :( Bence ekim ayı iptal olsa daha iyi olur

Reply to This

Blog takip ederken yazarın düşüncesine ve görüşlerine dikkat ederiz. O yüzden gerçek hayatta tanışmak bize heyecan vermektedir. Belki bu heyecandan olmalı ki sunumlardan biraz çekinme görüyorum amacımız sadece tanışmak olmasın. Bütün blog okuyucuların çoğu aynı zamanda blog yazarıdır ve onlar bloglarını daha ön plana çıkarmak için kendilerini geliştirmeleri gerekir bu aşamada sunum bizim için çok güzel bir kaynak oluyor. Sunum yaparken sadece internet değil başka özel konulara da değinmek bize son derece fayda sağlayacaktır. Seminerlere katılmak için milyonlarca para veriyoruz oysa bize bunu bedava sunabilcek tecrubeli bir çok gönüllü blog yazarları var onlardan yararlanmak lazım.
Toplantının her ay geleneksel olması bir sorun değildir önemli olan buluşabilmek zaman ve mekan sonra gelir.

Reply to This

sunumların tanışmadan sonraya bırakılması bence güzel bir düşünce bu iki saatte tanışıp kaynaşılabilir fikir alışverişinde bulunabilinir ileriki toplantıya daha çok kişinini geleceğini farzedersek daha büyük bir mekan bakılması gerektiğini düşünüyorum arkadaşlarımızın içinde böyle bir mekan tanıdığı olan muhakkak vardır

üzülerek bi haber vermek isterimki ben o hafta senelik izne ayrılıyorum eğerki bu tarihte olursa katılamam

Reply to This

Merhaba Mert, Bence çok mantıklı. Önce tanışma ve sohbet sonra sunum gayet iyi bir fikir gibi gözüküyor.
Tarih konusunda ben bir fikir beyan etmek istemiyorum hepsi uyar gibi.
Bence sunumların yanında panel tarzı ortak belirlenen bir konu üzerinde sohbet edebileceğimiz ama bir kişinin moderatörlüğünde devam eden bir sohbet yaratmak çok iyi olabilir. böylece herkes oturup dinlemek yerine katılımda bulunabilir. Sunumlar esansında sunumda bahsedilen bir konu üzerine sorular sormak istesek te sunumun gidişini bozmamak için genellikle sorulmuyor.
Panel yapmaya ne dersiniz. Biri kapar mikrofonu. Belirlenen bir konu üzerinde sohbet başlar. Herkes o konu hakkında neler yaptığını veya yapacağını paylaşır böylece deneyimleri paylaşmış ve öğrenmiş oluruz.

Reply to This

Yapılması Gerekenler: (Bence)

1. Işıklandırmaya bir çözüm bulunmalı.
2. Ses sisteminin biz oraya gitmeden kurulduğundan emin olunmalı.
3. Kayıt formu iyice planlanıp uygulamaya konmalı.
a)Yaka kartı için gerekli olan alanlar belirlenmeli.
b)Bence kullanıcı adı ve şifre olmamalı.
c)Çıktı alınabilmesi için hazır bir format halinde print edilebilmeli.
4. Şuana kadar yapılan tüm sunumlar toplanım Ning veya alternatif bir alanda tüm üyelere sunulmalı.
5. Üyelerden birinde varsa video kamera ile kayıt alınabilir. (böylece şehir dışındakiler de sonradan izleyebilir)
6. Bu toplantıları duyurmak için Wordpress ve blogger a uyumla badget yapılıp üyelerden destek istenmeli.

Benden bukadar :) Aklımda kalanları yazıya dökeyim dedim. Düşünceleriniz?

Reply to This

Benim kişisel görüşüm 2 saatin tanışmaya ayrılması çok fazla. Bunu 1 saat tanışma 1 saat seminer ve tekrar 1 saat tanışma şeklinde bölsek daha iyi olacak. Ben 2 saat konudan koptuktan sonra kalan 1 saate kalırmıyım kalmazmıyım bilmiyorum. Eğer sunum yapma niyeti ile gelen kişiler varsa da 3 kişiye sunum yapmak istemezler ve daha sonraki toplantılarda bu sefer sunum yapacak adam bulamayız.

Bu yüzden 1-1-1 modeli ile gitmemizi öneriyorum.

Ve buluşma yeri konusunda da alternatif te baksak mı bu arada? Daha aydınlık bir yer bulabiliriz belki pencereleri filan olan. Çünkü oradan çıkınca farkediyorsunuz ki sürekli kapalı ve penceresiz bir mekanda oturmaktan da sıkılıyor insan bir süre sonra.

Ve son olarak toplantıya 2-3 gün kala değil de bu gruptaki herkes hazırlanacak bir banner ile kendi bloglarından toplantı tarihini toplantıdan en az 1 hafta önce duyurmaya başlasa ne güzel olur. Böylece daha çok katılımcı sağlayabiliriz.

Sevgiler, saygılar

Gökçen Karan

Reply to This

# Gokcen Karan
Size katılıyorum yalnız benim için her ayın 1'i(rakam) olması çok önemli değil, önemli olan güzel bir tanışma olması ve bilgi içerikli bir sunum yapılmasıdır.

Reply to This

herkes önerilerini açıklasın hep bakıyorum aynı kişiler yine konuşuyor geri kalan 700 ksuur uye nerde ?
sonradan şöyle idi böyle idi olmasın herkes aklındakileri döksün
sevgilerle =)

Reply to This

Bence 20 Ekim yerine Kasım ayının ilk cumartesi günü yani 3 Kasım tarihi devamlılık açısından daha uygun olacaktır.

Ve Mert Alemdar 'ın dediği gibi sunum yerine panel olması daha mantıklı. Ben sunuma her şekilde karşıyım şu an. Son iki toplantıda sunum konusunda yaşananlardan sonra faydalı olacağına inanmıyorum. Ama panel olabilir. Blogküreyle ilgili bir konu belirlenir ve herkes o konuda fikirlerini paylaşır. Gökçen Karan 'ın söylediği şekilde 1-1-1 tarzında yapılabilir bu. Aradaki 1 saate yakın bir sürede ortak bir konu üzerinde fikirler üretir, tartışırız.

Ben mekanın da değiştirilmesi taraftarıyım. Sanırım basık ve karanlık ortam, ayrı ayrı masalar bizleri de etkiliyor. MeGusta'daki ilk buluşma çok daha renkli geçmişti. 30 kişinin aynı masada oturması tabii ki mümkün değil ama en azından 8-10 kişilik gruplar halinde bir oturma düzeni olursa insanların kaynaşması daha mümkün olur. Arada insanlar oturdukları masaları değiştirebilir mesela.

3ncü toplantıda her ne kadar sunumu süre ve içerik bakımından sıkıcı gelse de bana, Vedat Öndaş 'ın herkese tek tek isim, blog, çalıştığınız şirket gibi sorular sorması bence bir sonraki toplantıda uygulanabilir. Büyük bir çoğunluk geldikten sonra bir moderatör yönetiminde herkes adını, blogunu söylerse güzel olabilir.

Son olarak bence her ayki buluşmada bir karar alıp o ay bloglarımızda bir sivil toplum kuruluşuna ya da devam etmekte olan bir kampanyaya destek olabiliriz. Hatta bizler bir konu belirleyip insanların dikkatini o konuya çekmek için kendi bloglarımızda yazılar yazıp, bir ay boyunca banner yayınlayabiliriz. Banner konusu basit, tasarım harikası olmasına falan gerek yok. İçimizde bu tarz şeyleri yapacak bir çok insan var. Destek olunacak kurum ya da konu belirlenir ve bir ay boyunca yayında kalır.

Şimdilik bu kadar. Herkese selamlar, sevgiler.

Reply to This

Bana da 1+1 seçeneği mantıklı geliyor. Panel fikri kendi sunumumu hazırlarken de benim kafamda vardı. Eğer konu doğru belirlenip doğru şekilde yönetilirse sunumlardan daha faydalı olacaktır. Hatta isteyenler tartışılmasını istediği konuyu gündeme atar. Bunlar arasından bir tanesi seçilir. Seçilen konuyu ortaya atan kişi de panel başkanı olur. Bu her durumda o kişinin sunum yapmasından daha verimli olacaktır. Bence sunum yapan kişinin en büyük kaygısı konunun kitleye uygun olup olmadığı. Öncesinde üyeler tarafından konu seçileceği için bu handikap da doğal olarak ortadan kalkıyor.

Ümit, senin önerin teoride güzel olsa da pratikte bana uygun gelmedi. İnsanların bu kendini tanıtma durumundan rahatsız olduklarını farkettim. Bence bunun yerine kayıt sayfası daha fazla detaylandırılıp bu bilgilerin görülebileceği katılımcılar sayfası eklenebilir. Herkes toplantıya gelmeden önce isterse katılımcılar ile ilgili bilgilere ulaşabilirler.

Reply to This

Bende bu kendini tanıtma faslının olmamasından yanayım. Yani neticede orada ne anlatacağım ki her seferinde? Merak eden bloga girer bakar veya hiç birşey yapamıyor ise yanıma gelir tanışır. O "garip" arkadaşın yaptığı şey, bu tip seminerlerde insanları olayın içine katmak ve bir miktar (eğer orası büyük bir seminer salonu olsaydı) uyandırmak için yapılan standart birşeydi zaten. Ya gene aklıma geldi bak hatırladıkça gülüyorum biliyor musunuz? Çok komikti gerçekten :-)

Reply to This

Güzel bir düşünce kutlarım
benim için erken gürüyorum ancak inşallah ileridebuluşmalara katılmak için imkanı bulurum
başarılar.

Reply to This

RSS

© 2010   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!