15 Ekim’de, dünyanın her yerinden bloglar, önemli bir konuyu herkesin kafasına bir kere daha sokmak için birleşiyorlar - ÇEVRE. Her blogcu kendisine göre ve konusuna göre çevre ile ilgili yazacak. Amaç; herkesin daha iyi bir gelecek üzerine konuşması.
Blog Action Day bir toplu iştirak dolayısıyla her blogcuya ihtiyaç var.
Harekete 3 şekilde katılabilirsiniz;
* Blogunuzda çevre ile ilgili yazarak
* Bir günlük kazancınızı bağışlayarak
* Blog Action Day’i duyurarak
ben de bu konuda hem kendi sitemde hem de ekşi sözlükte konuyla ilgili yazılar yazdım. Bir de blogkazanı'na konu ile ilgili bir mesaj attım ki diğer bloggerların duyması daha da kolaylaşsın.
Bu arada İngilizce bilmeyen arkadaşlar için de konu ile ilgili sitenin verdiği İngilizce bir yazının Türkçe çevirisine adresten ulaşabilirsiniz.
Bir de ekşi sözlüğe o entry'i girdiğimde Onpunto'da editör olan bir arkadaş bana mesaj atıp sitelerinden konuyu duyuracaklarını söylediler.
Aslında türkçe makale sayısı 35'i geçebilir çünkü ben de katılmıştım ve benim yazım o 35 yazı içerisinde gözükmüyor, sanırım hala Google tarafından indekslenmemiş, bu sebeple daha yakın bir rakam elde edebilmek için biraz daha beklemek gerekebilir. Gene de sayı tabii ki çok az çıkacak sanırım.