Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

2. buluşmaya katılan herkese çok teşekkür ederim, bence çok güzel bir buluşmaydı umarım hepiniz memnun kalmışınızdır. Bu başlık altında 3.buluşmamızın tarihini (8 Eylül Cumartesi olarak düşüdüm ben) ve sizden gelecek geri beslemeye göre mekanını tartışalım. (Katılımcı sayısının artışını da göz önüne almamız gerekebilir) Bunun dışında bu sefer bir program oluşturalım ve yapılabilecek sunumları tartışalım. Bence gittikçe artan bir kalite yakalıyoruz ve inanıyorum ki 3. buluşmaya katılım daha da fazla olacaktır.

Tags: 3., blog, buluşma, buluşması, etkinlik, organizasyon, türk, yazarları

Paylaş

Bu tartışma için yanıtlama kapalı

Replies to This Discussion

Mekan olarak Taksimoda Cafe çok güzel oldu ve 3ncü buluşmamız için de ideal bence.

Bir program uygulanması taraftarıyım ben de. Sunumlar için belli bir süre de belirlenmeli. Kimin hangi konu hakkında ne kadar sürede neyi anlatacağını bilmemiz daha faydalı olur. Ve bunların sayısı ikiyi üçü geçmemeli diye düşünüyorum ben. Her sunum yirmi dakika olarak planlanabilir örneğin. On dakika da soru cevap için katılırsa yarım saat eder. Toplamda da 1-1,5 saat gibi bir süreye tekabül ediyor bu. 3ncü toplantıya daha fazla insanın katılacağını düşünürsek geri kalan süre ise tanışma ve sohbet için fırsat olur.
Bence 4de başlaması pek uygun değil. Tabi çalışmadığım için öyle diyorum mesaisi olanlar olabilir ama bence daha çok vakit ayırabiliriz bu buluşmaya, kesinlikle çok verimli geçiyor, Taksimoda Cafe'ye sığabileceksek neden olmasın, tabi içki fiyatlarında indirim olsa hiç fena olmaz :)
Merhaba Arkadaşlar,
Bence çok güzel bir toplantıydı. Her toplantı bir öncekinden daha iyi oluyor. Ben bu daha iyi olması hakkındaki fikirlerimi biraz paylaşmak istiyoum.

---Toplantı Günü: Bence Cumartesi iyi bir karar. Pazar günleri muhakkak birşeyler çıkıyor. Kaçırmak istemeyiz sanırım :)
---Toplantı Saati: Saat 16:00 bence geç ama çalışan arkadaşları da düşündüğümde başka alternatif yok gibi geliyor.
---Toplantı Kayıt: Volkan'ın hazırladığı sistem çok iyi. Biraz daha ekleme yaparsak bence daha da iyi olacaktır. Benim gün içinde yolladığım excel de bulunan alanlar çok işe yarayacaktır. Sonuçta tüm bu toplantılar bilgiyi paylaşmak için. Ancak iletişim bilgisi olarak blog adresi yeterli olmuyor.Email ve/veya messenger bence vazgeçilmez. Ancak zorunlu alan olmazlar.
---Toplantı Yoklama Kağıdı: Adı kötü anıları getiriyor ama bence ihtiyacımız var. Kimler geleceğim dedi kimler gelemedi gibi. Valla ben yaka kartlarına yıldızlar koyma fikrimde ciddiyim. :))
---Toplantı Fotoğraf ve/videoları: Bundan sonraki toplantıda valla zabıta gibi dolacağım aralarda ) Kimin fotoğraf makinesi varsa kayıt edip. Toplantı çıkışınca laptop üzerinden allinone adaptör ile laptop a anında aktarım düşünüyorum ) Böylece Pazar günü TAGlesem Pazartesi şirketten resimleri atabilirim. Eğer Gökçen için de uygun olursa videoları da onun ile paylaşırız.
----Toplantı Zaman Planı: Bence toplantımızı toplantı öncesinden planlayabilirsek çok daha sistematik olacaktır. Örneğin sunumların kaç dakika, soru ve cavapların kaç dakika. Kahve arası kaç dakika gibi.
---Buluşma Gündemi: Aslında yapılabilecek o kadar çok şey var ki. Aklıma gelenleri sıralamak gerekirse örneğin; Bir konu belirlenir ve toplantı öncesinde bloglar da fikirler paylaşılmaya başlanır. Sonrasında sonuçlar toplantıda Sohbet konusu olarak belli bir süre tartışılır. Böylece sadece dinleme değil katılımcılar sohbet’e de dahil olurlar. Serbest sohbet zamanı belirleniz herkes serbest bir şekilde muhabbet eder. Bu tarz konuları belirleyip bir toplantı gündemi hazırlayabiliriz.
---Işıklandırma: Bence ışıklandırma muhakkak düzeltilmeli. Olmadı evlerimizden bir şeyler getiririz ama hem canlı yayın, hem videolar hem de fotolar daha iyi çıkabilir.
---Ses sistemi: Garsonların son dakika ses sistemi bence gayet iyiydi. )
---Canlı Yayın: Gökçen sayesinde online bağlantımızda süper oldu. Bence bunu bloglarımızdan toplantı öncesi duyurur e Mert in geri sayıp scriptini kullanıp duyurursak çok daha iyi olabilir.
---Wireless/Kablo: Sanırsam kimsede fazladan bir wireless yoktur ) Bu konuda aklıma gelen tek çözüm sunum PCsine uzatma bir internet kablosu yollamak 
---Sunumlar: Bence sunumlar yapılmadan önce paylaşılsa ve süresi kesin belirlense daha verimli olabilir. Paylaşılsa derken kim organize ediyorsa toplantıyı onun ile. Yani Mert 

Offf bayağı yazmışım. Benden şimdilik bu kadar. Hadi bakalım muhabbet koyulaşsın. Bizden ne fikirler çıkar varyaaaa.... ;)
Arkadaşlar Merhaba,

1- Wireless'in aşağıda çekmediği, gerçekten son anda anladığımız bir şeydi. Bir gateway eklenip, bi sonraki toplantıya düzeltilecektir. Merak etmeyiniz.

2- Toplantı saati, maç saatlerine göre flexible şekilde olursa çok iyi olur.

3- Işıklandırma için daha konuşmadım ama ek ışıklar konumlandırılabilir.

4- Alan bu toplantı için yeterliydi, ilerde sayımız artarsa seminer salonu veya 9. kat ayarlanabilir. Hatta sizden talep gelirse, menü şeklinde yapabiliriz. Yeme-içme'nin daha uygun olması açısından.

5- Birisi içkilerde indirim olsun demiş, Bloglama.com ile irtibattayız, kabul eden kişilerin bloglarında reklam çevirmeyi düşünüyoruz, karşılığında cafe'den de onay alırsam %20 gibi bir indirim planlıyorum. Kendisiyle anlaşabilirsek, o size detayları aktarır. Blog sahiplerinden gelecek feedback'e göre davranırız bizde.

6- Bir dahaki toplantı için, internettenpazarlama.com dan Vedat Öndaş ile iletişim kurulur ve sunum'a çağırılırsa herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

7- Cafe hakkında toplantı boyunca veya başka zamanlarda herhangibir şikayetiniz veya isteğiniz olursa lütfen benimle iletişime geçin. Bu konuda elimden geldiğince blogculara hizmet etmeye çalışıyorum.

Herkese bu güzel buluşma için teşekkürler ve bir dahakinde görüşmek üzere...

Kamer
Bence sunumların suresi biraz daha ksııtlı olmalı muahbbette zman kalmıyor =)

ama gokceni kutluyorum online yayınlama fikri guzel oldu ozellikle gelen sorular hoştu =)
Katılacak gibiyim bu defaki toplantıya. Mail filan mı yollamak gerekiyor net bilmiyorum katılımcıların sürecini ama ama ?
Toplantı öncesi buradaki tüm üyelere e-mail gönderiliyor. Burada forumda da duyurusu yapılıyor. Gelen linkteki formu dolduruyosun o kadar ;)
Bütün buluşmalar istanbulda olduğu için katılamıyoruz... izmir'de de bir buluşma olsa....
ben de ankara içik istekte bulunacaktım ama istanbula da gelmek için uuğraşabilirim.
Arkadaşlar özel bir toplantı düzenleme komitesi falan yok ki :))

İzmir, Ankara, Bursa, Konya vs..vs... nerede yaşıyorsanız orası için forumda bir başlık açın. Birisi sorumluluğu üstlensin, bu işe girişsin. Yaşadığınız şehirdeki blog yazarları olarak bu şekilde biraraya gelebilirsiniz.
Ümit Abi herhalde İzmir'dekini ben yapıcam. Ege Üniversitesi'ni kazandım :) artık İzmir'liyim. İst'daki toplantılara ne sıklıkla katılabilirim bilemiyorum ama bişeyler yapıcam artık :)
Merhaba :)
"Türk Blog Yazarları" grubunun varlığından bihaberdim bu akşama dek...
Devletşah sağolsun :) Onun sitesini gezinirken rastladım.
Varlık ne kelime... Kaç kaç kaç üye varmış ve üstelik toplantılar da yapılıyormuş :)
Bloglarımızda yalnızız sanırken ben ve herkes kendi dünyasındadır diye düşünürken, meğer ki bütünlük varmış... ve tahminimden de ötede bir bilgi paylaşımı :)
Bir dahaki toplantıya olmasa bile bir sonrakilere katılabilmeyi umuyorum :)
"Bilgi/sunum" yönünden bir faydam olmaz; ama günün birinde tezimi "internet sosyolojisi" üzerine yapmaya karar verirsem işte o zaman belki faydam olur :)))
sevgiler...
Banu

RSS

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!