Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Mert'in

"Türk Blog Yazarları Birleşin !"
http://www.fikribol.com/donkisot/?p=22

blog iletime:

"Cok tesekkurler desteginiz icin, en kisa zamanda tamamiyle turkceye cevirip sistemi daha da gelistirmeyi dusunuyorum. Umarim zamanla uye sayimiz (su an itibari ile 32) artar."

Yorumuna istinaden bu forumu açmanın önemli olduğunu fark ettim.

...

Üye sayısını arttırmanın en güzel yolu word-of-mouth yaratmak.

Bu blog iletisine benzer “buzz” ları kendi bloglarımızda da yazar ve yayınlarsak dikkat çekebiliriz diye düşünüyorum.

Tüm "Türk Blog Yazarı Blogları" hep bir ağızdan aynı mesajı verirsek diğer Türk blogcular da duyacaktır elbet.

Yani önerim:
Ortak bir mesaj metni oluşturalım.
Ve bu metni

- Aynı Gün
- Aynı Saatte
- Hep Bir Ağızdan

bloglarımızda ve üye olduğumuz diğer sosyal ağlarda yayınlayalım.

Ne dersiniz?

Tags: pazarlama, reklam, strateji, tanıtım, viral

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

Volkan bence cok guzel bir fikir, bu topluluk kesinlikle ticari olmadigi icin (yandaki google reklamlari altyapiyi saglayan Ning sirketine ait) bence bu tanitim yazisi reklam olarak da algilanmamali.

Benim fikirlerim ortak metin bence sadece yazili olmamali, bir tanitim videosu hazirlarsak cok daha etkili bir agizdan agiza pazarlama yaratabiliriz.

Video ilgi cekici olmali, videoda bu sistem uzerinden insanlarin bloglarini nasil tanitabileceginden ve nasil yeni bloglar kesfedebileceklerinden bahsedebiliriz. (tabi video yaninda yazili bir metinde hazirlayabiliriz)

Bunun disinda destek bannerlari hazirlanabilir (uzerine tikladiginda bu siteye yonlendiren grafik tasarimlari) boylece bu siteye uye olan blog yazarlari "isterlerse" bu bannerlari sitelerine ekleyebilirler.

Ayni gunde yayinlama fikri hosuma gitti, kesin guzel bir etki birakacak ve dikkat cekecektir. O gunde server tikanmaz umarim :)

Tekrar tesekkur ediyorum ilgin ve destegin icin :)

Reply to This

Cok guzel fikirler bence. Ilgi cekici bir video daha etkileyici olabilir. Aklima su muzik videosu geldi. Malum sebepten bakamayacaklar icin anlatayim. Bagimsiz bir muzisyen hayranlarindan "Say It is Possible" adli bir sarkisinin klibi icin hayranlarindan katki istemisti ve herkes bir sekilde "It is possible" dedikleri kisa bir video segment gondermislerdi.

Demek istedigim belki uyeler olarak cok kisa bir/iki cumlelik video hazirlayip buranin onemini bize gore belirtip hepsini bir araya koydugumuz bir video yapabiliriz.

Ne dersiniz?

Reply to This

Ben varım :) tarih ve saat lütfen...

Reply to This

Desteginiz icin cok tesekkurler Pelin hanim, tarih ve zamandan once metini ve (eger kabul gorurse) videonun icerigini dusunmeliyiz, hazirliklarimizi tamamlayip bundan sonra tanitimimizi yaparsak daha basarili bir agizdan agiza kampanya yapabiliriz. Bence yaklasik olarak bir hafta icerisinde bu hazirliklari tamamlayip kampanyaya baslayabiliriz.

Oncelikle hem yazi da hem de videonun iceriginde neler olmali buna karar verelim bence. Benim onerilerim;

1) Uye olanlara katacagi faydalar ki asil faydasi kendi bloglarini en iyi sekilde tanitmak olabilir. Ikinci fayda da diger turk blog yazarlarinin bloglarini kesfedebilirler. Bunun disinda forum kismindan yardim alabilecekleri de belirtilebilir ama cok emin degilim son maddeden.

2) Cogu kisi sosyal ag dendiginde bunu yonja gibi bir arkadas bulma sitesi saniyor halbuki dikkat ettiyseniz uyeleri hicbir sekilde yas veya cinsiyetlerine gore aratamiyorsunuz cunku bu daha profesyonel bir sosyal ag, ureten ve yazan insanlar icin tasarlanmis bir sosyal ag. Bunu belirtmekte de fayda olabilir.

3) Insanlarin bu siteye video yukleyebileceklerini ve blog tanitimlarini video ile yapabileceklerini soyleyebiliriz mesela.

Video fikrine gelince aklimdaki fikir su; bir ortak metin hazirliyoruz mesela "Merhaba, biz turk blog yazarlari, hep birlikte bir sosyal ag olusturduk ve sizi de aramizda gormek isteriz..." diye (yaziyi simdilik sadece ornek olarak verdim, tabi ki gelistirilir) Yalniz bu videoda mesela ben sadece "merhaba" kismini soyleyecegim, sonra diyelim ki Volkan bey sadece "biz turk blog yazarlari" kismini soyleyecek, Pelin hanim "hep birlkikte" kismini soyleyecek ve bunun gibi katilmak isteyen her uye yazinin sadece kucuk bir kismini soyledikleri videolar olusturacaklar. En sonunda tum bu videolari birlestirip tanitim filmimizi olusturabilecegiz.

Bu sayede videodan bir birlik mesaji verilmis olucak ve bence daha samimi ve kisisel bir hava katar.

Benim fikrim bu ama lutfen sizde kendi goruslerinizi bildirmekten cekinmeyin. Bir fikre karar kildiktan sonra yapacagimiz tek sey ortak metini hazirlamak.

Reply to This

#1 İlk iki maddeye katılıyorum, forum kısmı ise zamanla güçlenecek bir olgu. Forum kültürünün

oluşması ve forumun aktifleşmesi bazen bir seneyi bulabilir. Ama hepimiz yardımcı ve

paylaşımcı olmaya istekli olursak bu bir seneyi birkaç aya indirebiliriz rahatlıkla.

#2 Öyle anlasalar iyi, çoğu kişi "sosyal ağ" (social networking) ile "sosyal imleme" (social

bookmarking)yi karıştırır durumda. Tanıtım metninde türk blog yazarlarının amacı, görevi ve

vizyonu net ve çarpıcı bir biçimde sunulmalı

#3 Video güzel fikir; herkesin parçası olduğu bir video daha da güzel bir fikir.

Not:
Fırsat buldukça yorum yapmaya katkıda bulunmaya çalışıyorum, fakat
1. http://www.linkibol.com ile deli gibi uğraştığım için.
2. halen askerde olduğum için tepkiselliğim ara sıra düşebilir.

bir yere kayboldum zannetmeyin ;)

Şimdiden hepimize başarılar !
Volkan.

Reply to This

Yukardaki mesajimi seninkini okumadan yazmistim, benzer seyler soylemisiz. Dogal olarak katiliyorum.

Reply to This

:) Turker ile ayni anda cok benzer fikirleri dusunmus olmamiz cok ilginc, videoyu izledim ve izleyemeyenler icin buraya koyuyorum.

(eheh evet sisteme video yükleyip forumlarda da gösterebiliyorsunuz böyle :) )

Bence bu videodaki fikir herkesin konusmasindan daha yaratici cunku sonucta bloglarda hepimiz yaziyoruz ve boyle yazili olarak her blog yazarinin bir kelimeyi gostermesi cok daha anlamli olur bence, hem kimi insanlar seslerinden utaniyor da olabilir. Bu videonun arkasina guzel de bir fon muzigi koyariz sonra.

O zaman once Volkan'in soyledigi gibi amac, vizyon ve gorevi net bir sekilde yazalim. Sonra video da yer alicak metini belirleyelim. En son olarak da uyelerden kimler katilmak istiyor onu ogrenip sayiya gore bolelim yaziyi ve herkesin cekecegi videoyu belirleyelim.

Not: Bu arada Volkan askerlık kolay gelsin ve linkibol cok guzel bir uygulama, digg'e rakip olur :) tebrik ederim.

Reply to This

Benim videoda aklima gelen yazilar sirasiyla soyle...
ilk once
1)Merhaba
2)bizler turk blog yazarlariyiz,
3)yazan,
4)ureten
5)ve paylasan insanlar.
6)Bizler bir arada toplandik
7)cunku kendimizi tanitabiliyoruz
8)cunku birbirimizi taniyabiliyoruz
9)cunku dayanismaya inaniyoruz
10)cunku uretmeyi seviyoruz
11)cunku paylasmayi seviyoruz
12)cunku gelismeyi seviyoruz
13)cunku birbirimizi destekliyoruz
14)cunku okumak ve okunmak istiyoruz
15)Siz de yaziyor musunuz?
16)O halde
17)Aramiza katilmak
18)Ister misiniz?

Son olarak da videoda Turk Blog Yazarlarinin logosu ve internet adresi gozukebilir

her numaradaki yaziyi bir uye elindeki kagida yazarak videoya cekebilir (tabi illa elinde tutmasi sart degil, yaratici her fikir olabilir) Bunun disinda uzerine daha bir kac maddede eklenebilir. Benim ilk aklima gelenler bunlar. Lutfen fikirlerinizi paylasmaktan cekinmeyin :)

Reply to This

Guzel fikir gercekten.
Sitenin amaci video'da nasil verilebilir bilmiyorum ama videoda konusmadan ziyade arkaplanda muzik esliginde hareketli birseyler daha ilgi ceker zannimca. Bence farkliliklar da vurgulanabilir: Farkli yas gruplarindan, farkli meslek gruplarindan, farkli ulkelerden bloggerlara vurgu yapilabilir.

Ornek acilisi en genc uyemize yaptiririz, kapanisi yasca en buyuk uyemize yaptiririz. Arada reklam, pazarlama, finans, vs. sektorlerinden bloggerlar yer alir. Yine araya serpistirilmis farkli ulkelerden, farkli sehirlerden bloggerlar yer alir.

Reply to This

Mirac bence de kesinlikle cesitliligi gostermeliyiz videoda, fakat soyle bir sorun var, tahmini olarak herkes elinde 5-7 saniye yaziyi tutup (elinde tutmasi da sart degil tabi, t-shirtune yapistirir falan bir suru yaratici sey yapabilir) iste bu 7 saniye icinde yasadigi ulkeyi nasil gosterebilir? ya dameslek grubunu? Soyle bir sey yapilabilir belki bu 7 saniye icinde herkes istedigi sekilde kendi blogunun reklamini da yapabilir belki, mesela elinde tuttugu yaziyi tutarken ustunde giydigi t-shirtte kendi blogunun adresi yazacak (bu pek yaratici olmadi ama iste ornek olsun diye...) Hmm videoda rol alicak kisiler bu 5-7 saniye icinde kendilerini nasil ifade edebilirler acaba baska? (yas meselesi zaten kolay da meslek ve farkli ulkeyi nasil ifade edebilirsin...)

Reply to This

Farkli Ulkeleri soyle gosterebiliriz. Kimi meshur mekanlarin onunde cekebilir videoyu. Nebileyim Eiffel kulesi, Beyaz Saray, Piramitler, Peribacalari, Sumela falan. Aklima gelen yerler buralar. Bazilari yol kenarlarinda olurya 'Welcome to *****' tarzinda tabelalar yaninda video cekebilir. Digerleri icinde sehrin, eyaletin, ulkenin adi gecen herhangi bir yer onunde cekebilirler. Bu Universite, cityhall, kutuphane tabelasi falan olabilir.

Meslek gruplarina gelince evet bu biraz daha zor.
Biz de kolay olanlarini cekeriz. Mesela ogretmen, esnaf, polis, ogrenci, muhendis (T cetveliyle cizim yaparken :)), grafiker (mac'de cizim yaparken), vs. ornekler cogaltilabilir.
Attachments:

Reply to This

Aslinda guzel ve eglenceli fikir ama ben California'da yasiyorum ama en yakin "welcome to CA" yazisi sanirim benden bayaa uzak olan Eyalet sinirinda :) Tabi ki sen bunlari ornek olsun diye verdin anliyorum, ben mesela bir palmiye agaci onunde yapabilirim sanirim... ya da silikon vadisindeki tech museum onunde. Bence yapabilen mutlaka yapsin ama yapamayanlar (ya da ugrasmak istemeyenler) istedikleri yerde evlerinde, sokakta neresi kolay gelicekse oralarda yapsin. Bunun disinda zaten ugrastigi meslek dali ile ilgili biseyler yapabilir veya belki ogrencidir istedigi hosuna giden yaratici bir sekilde yapabilir.

Kisaca ozetlemek gerekirse uyeler bu 5-7 saniye icinde kendilerini nasil ifade edebiliyor ve nasil yaratici olabiliyorlarsa oyle yapsinlar.

3 mesaj yukarida verdigim mesaj yazisi hakkinda bir fikri olan, soyle olsa bence daha iyi olur veya sunu da ekliyelim diyen var mi?

Reply to This

RSS

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!