Merhaba Arkadaşlar,
Benim bir internet tarayıcısı yapma projem var. IE gibi veya Firefox gibi.
İçine birde site indeksi gibi bir şey ekleyecem. Oraya sitesinin ismini söyleyen arkadaşların adreslerini ekleyeyim. Bir kaç siteyi hali hazırda ekledim.
Daha henüz pek bir şeye benzemiyor. İleri, geri, git, dur, yenile gibi basit komutlar henüz üzerinde mevcut. Görsellik açısındanda pek bir şey yok ama basit bir sekme sistemi yerleştirdim. 5 tane siteyi aynı pencere içinde aynı anda bu sekmeler ile açabilirsiniz.
İsmini sitemin isminden aldım: PCKoleji.COM
Ama daha gelece dönük ve daha geniş kapsamlı bir tarayıcı yaparsam eğer Gezgin veya Türk Tarayıcı gibi bir isim vermeyi planlıyorum.
Kendi bilgisayarımda ve bir arkadaşta denedik çalışıyor. Ama bilgisayarınızda .NET Framework 2.0 yoksa çalışmayabilir, çalışabilirde :D tam bir şey diyemeyeceğim.
Faydaları ne olabilir? :) Hızlı, çünkü diğer tarayıcılar gibi çok fazla kontrol sistemi yok. Visual Basic ile yaptım (VB).
Dosyanın içindekileri C:\Program Files\PCK Browser\ dizinine çıkarın, sonra KUR dosyasını çalıştırın tamam... Şuan burda test için yayınladım görün diye, bu henüz alt yapısı bu; sizden gelcek yorumlar, fikirler ile yeni özellikler... koycam ve görselliğe daha fazla önem vercem.

ScreenShot
PCK Browser v0.1 Beta (0100Beta)