Türk Blog Yazarları

Üreten, tartışan ve paylaşan insanlar için sosyal ağ !

Merhaba,

Sevgili Türk Blog Yazarları (Siz :) )

Neden Blog yazıyorsunuz? Amacınız nedir?

-İş için mi yazıyorsunuz ?
-Tanınmak için mi?
-okunmak için mi?

paylaşırsanız sevinirim.

Saygılarımla
Abdullah Gürcan
E-Stratejist
www.Estratejist.com

Tags: blog, internet, yazar, yazı

Paylaş

Reply to This

Replies to This Discussion

İlk cavab veren men olum.Blog yazmağıma esas sebeb bildiklerimi paylaşmağı sevmeyimdir.Taninmaq isteyi de buna destek olur. :)

Reply to This

Yazmak için yazıyorum, bir köşede bir şeyim olsun diye. Kendime "Benim de sitem var!" diyebilmek için, içinde kendimce işe yarar şeyler olduğunu bilmek için...

Reply to This

bildiklerimi paylaşmak için..

birde özellikle bilgisayar ve internet ile ilgili sorulan sorulara blog aracılığıyla cevap verip onları okutmak :D

Reply to This

Daha cok sanırım sosyalleşmek yeni insanlar ve fikirlerle tanışmak için. Ve de paylaşmak tatlı oldugu icin :)

Reply to This

Özgün içerik oluşturmak için blog yazıyorum.
Kaynak olmak için yazıyorum
Yazmayı sevdiğim için yazıyorum
Yazdıklarımın okunduğunu ve beğenildiğini görmek için yazıyorum
Beğenilen yazılarımın paylaşımının arttığını gördüğüm için yazıyorum.
İnsanların burası da var diyebilmesi için yazıyorum.
Yazmamın çok sebebi var, yazdıklarım damla ise yazamadıklarım okyanus.

Reply to This

Bazen içimdekileri boşaltmak, bazen de bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak için yazıyorum genelde.

Reply to This

Bloglardan önce html, php vs kurcalıyordum, okuldan kalan zamanlarda kendi çapımda siteler tasarlıyordum. Bir gün blogla tanıştım. Önce bu nedir diye daldım içine, sonra beğendiğim yazıları yazmaya başladım. Baktım işe yarıyor, okuyucular olmaya başladı, yazdıkça da rahatladığım hissettim. Bazen birkaç ipucu bazen de sinirlendiklerimi yazar oldum. Tabi buna tanınmak(büyük kitleler olmasa da), daha da sosyalleşmek, öğrenmek,paylaşmak gibi bir sürü şey de eklendi zamanla :)
İşte benim bloglama hikayem... :)

Reply to This

kendim için ve M. Ömer Gölgelinin dedi gibi "benimde sitem var"diyebilmek için

Reply to This

tek yazma amacım yedekleme diyebilirim.
Düşünce fikir çalışma ve belirgin olayları ilerde hatırlamak istediğimde bloguma bakmam yeterli oluyor.
tabi 2004 ten 2007 ye kadar yazdıklarımı kaybetmiş bile olsam internet ortamında saklamak bilgisayarımda saklamaktan daha güvenli gibi görünüyor bana

Reply to This

ben blog işine; bu işi çok ciddiye alanlara, hayatının amacı blog olanlara farklı bir bakış açısından ayna tutarken ti ye almayı düşünerek girdim.
ama dalga geçmek için değil. farklı bir yaklaşım olsun diye. dalga asla geçmem çünkü çok büyük bir emek olduğunu biliyorum.
ve gün geçtikçe bende kendi blogumu ciddiye almaya bir takım şeyleri paylaşmaya mesajlar göndermeye başladım. çünkü takip edildiğini bilmek yada kendi adıma zannetmek acayip bir his sorumluluk duygusu.

biz iki kişiyiz ve bizim blog bence şöyle adlandırılabilir
post-blog (post-modernblog).

Reply to This

Sayın Stratjist,

Sorunuzu cevaplamak isterim. Ama "stratjist" demişsiniz. Doğrusu stratejist değil mi bunun? Gerçi alkollüyken böyle çıkabilir. :) Her neysem canım.

Ben blog yazıyorum, öyleyse varım. Başka türlü yokum. Varlığımın yegane temeli budur.

Sanırım bu cevap iyi oldu.

Mekfure diyor ki,
Blog, hayatın log'udur.

Reply to This

blogumun olmasinin 2 sebebi var ve bu iki sebep birbiriyle baglantili. Yazdiklarim insanlara ulassin ve bunun sonucunda ifadelerimin aynalaştigi insanlarla web uzerinden bir iletişim gucu yakalayabileyim diye.. Bana ozel, bana ait gibi ama icinde hepimizin oldugu iste.. ve herkese acik bi dunya, bi kapi..gorebilene, girebilene..

Reply to This

RSS

Hakkında

Mert Ulas Mert Ulas created this social network on Ning.

Create your own social network!

© 2009   Created by Mert Ulas on Ning.   Create Your Own Social Network

Badges  |  Sorun bildirin  |  Gizlilik  |  Terms of Service

Sign in to chat!