Yunanlı bloggerler 2-3 haziran tarihleri arasında bir kamp düzenlemişler. http://www.greekbloggercamp.gr/ adresinde detaylı bilgi var. Buna benzer bir oluşumu bizde Türkiye'de gerçekleştirebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz bu oluşumu dernek olarak sabitleyebiliriz. Yunanistan'da ki kampa wordpress'in yaratıcısı matt mullenweg davet edilmiş, bizde kolaylıkla davet edebiliriz. Ben daha önce birçok konferans ve bu tip organizasyonların düzenleme komitelerinde bulundum, eminim aramızda başka birçok kişi daha vardır bu organizasyonu gerçekleştirmemize yardım edebilecek. bir kurul oluşturarak bunu kolaylıkla yapabiliriz.
yogunluk olan illere gore ayrımlar yapılıp çeşitli aktiviteler,eğlenceler, vs şeyler düzenlenebilir...Çok farklı br deneyim olacagını dusunuyorum ve bloglara farklı bir atmosfer getirecegıine inannıyorum....
Böyle birşey yapılırsa kimsenin tekelinde olmaması şartı aranmalıdır. Eğer bu tarz bir topnlanma olursa, bunu ben yaptım diyecek kişiler çıkacaktır. Bunu biz yaptığı kabullenmek gerekli başlangıçta.
Böyle bir aktivite yapılırsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum elbette.
bir düzenleme komitesi oluşturalım ve bu komiteye dahil olmak isteyen herkes komiteye girsin. Bu komitenin oluşturulması için bir tarih belirleyelim o tarihe kadar katılmak isteyenler katılsın bence. Ayrıca bence eğlence olmalı bu organizasyonda ama Türk blog yazarlarının kendilerini geliştirmeleri için birkaç konferans da düzenlenmeli. organizasyonun düzenlenmesi için bence en uygun tarih eylül ayı, organizasyon düzenleme komiteside en geç haziranın 15 ine kadar kesinleşsin önerisini getiriyorum. Siz nedersiniz?
Bence güzel bir oluşum olabilir iyi organize edilebilirse, konferans için Türkiye'den internet konusunda uzman sayılan kişilere rica edilebilir. Tarihler bana makul geldi.
Tarih bana uygun. Konferans nasıl olacak. Bir yer belirlencekmi yoksa internet üzerinden mi olacak?
Birisi önderlik etsin lütfen. yengeç veya mert bence biriniz önderlik etmelisiniz buna.
Eğer böyle bir işe güzel bir sponsor bulunursa çok daha kaliteli işler başarılabilir.
düzenleme komitesini oluşturabilseydik en kısa zamanda bazı detayları netleştirirdik. mesela nerede gerçekleştirilecek, kapsamı ne olacak, tarih ne zaman olacak gibi ayrıntıları konuşmalıyız. düzenleme komitesi en kısa zamanda oluşturulursa daha hızlı çalışabiliriz, böyle bir organizasyon gerçekleşirse hepimizin payı olur zaten ama şimdilik önderlik edecek birileri olsa bencede daha iyi olur. Mert Ulaş bencede uygun bir isim. Sponsorluk işine gelince ayrıntıları belirlersek sorun olacağını sanmıyorum, ben şimdilik bir ulaşım ve basın sponsoruyla prensipte anlaştım, gerisi daha detaylı bir dosya hazırlanırsa çok daha kolay olur. Ama ilk öncelik şu düzenleme komitesini hemen oluşturalım ve iletişimi sağlayalım.
arkadaşlar birkaç dışardan yardımla bu iş halledilir katılım yuksel olur bence önemli olan iletişime geçmek bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalısırım benle iletişime geçilirse boylebirşeyi eğer gerçekleştirisek turkblog camiasında bir ilk olur ve devamı kendiliğinden gelir
çünkü türkiyede blog'un ne oldugunu bilmeyene ve boyle birşeyden habersiz bir çok kullanıcı var bu vesile ile blog lamayı dahada artırmış oluruz.
@topsy kretts bu basın sponsoru dediğin şirketi biraz daha açabilirmisin çünkü en onemli olan kısım bu duyurmak !
bence süper bişey bu. hemen hepimizin ortak bir paydası var burda. ve birlikte zaman geçirmek -ki kamp gibi organizasyonu kolay ve keyifli birşey..- bence çok iyi olur. organizasyon takımlarında sıkça bulundum. elimden geleni yaparım ben kendi adıma. komite kurmamız gerekirse de ben varım..
Heyecan verici bir fikir lakin çok profsyoenl bir çalışma içine girilmesi gecikmeye sebep olabilir. Ciddi bir oluşumdan ziyade avrupa birliği projeleri tarzında sessiz sakin bir tatil kasabasında, hatta içine bir sosyal sorumluluk etkinliği de dahil edilerek harika bir kamp yapılabilir. Ya da çadırlarımızı alıp muğla ya da aydın sahillerindeki çadır yerlerine bile gidebiliriz.